Dagens rett
Foto: (ddggg)
Legg kveite på grillen og server den med middelhavsinspirert tilbehør
Kveite er en takknemlig råvare som smaker like godt fra stekepanne som fra grill - og som trives med de fleste tilbehør. Som her med smaker fra Middelhavet.
01 September 2023 - 23:00
Om du ikke har kveite på budsjettet, kan du fint velge en annen type hvit eller rød fisk. Her er det middelhavsstemningen som er viktigst.
Kveite med tilbehør fra middelhavet
Fremgangsmåte
- Kveite:
- Legg kveitekotelettene i saltlake i 10 minutter, tørk på kjøkkenpapir. Gni stykkene inn med olje, salt, pepper og hakkede urter (gjerne hvitløk). Grill kveita i 3 til 5 minutter på begge sider. Grillen må ikke ha for sterk varme for da kan fisken bli for hardt stekt før den er ferdig. Ha gjerne på litt olje og urter under grillingen.
- Potet- og olivensalat:
- Sett stekeovnen på 200 grader. Vask og tørk potetene godt. Ha dem i en ildfast form sammen med olivenoljen. Bak dem i ovn i ca 20 minutter, vend dem underveis i stekingen. Du kan også bruke kokte poteter fra dagen før og varme dem på grillen. Tilsett så bacon. Bak potetene videre i 10-15 minutter (eller til de er ferdige). Avkjøl dem noe og tilsett resten av ingrediensene. Server straks.
- Ruccula- og tomatsalat:
- Bland alt sammen i en bolle og smak til med salt og pepper. Når du har salt på en salat må den serveres med en gang, saltet trekker ut vannet av salaten og gjør den slapp.
- Grillet aubergine:
- Skjær auberginen i skiver og pensle skivene med olivenolje, salt og pepper. Grill dem til de er møre.
- Pesto: Her finner du oppskrift på pesto
Tips: Når man skal grille hele fiskestykker må ikke fisken være for tykk. 3-5 kilos kveite er en ideell størrelse.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
ØsterrikeVolum: 0.75 l Pris: 469.90 kr Bestillingsutvalget93 POENG
-
92 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
Forsiden akkurat nå