Når den ligger natten over under press og med de klassiske ingrediensene for graving, oppnås en lett fermentering. Fisken blir fastere og trenger bare et øyeblikk på grillen eller i grillpannen.
Dagens rett
Foto: (rudisill)
Prøv en annen måte å tilberede ishavsrøye på - du blir garantert fornøyd
Denne måten å grille ishavsrøye på har du kanskje ikke prøvd. Start dagen før og med enkelt tilbehør kan du servere et deilig måltid på 15 minutter.
18 Oktober 2024 - 23:00
Grillet ishavsrøye med paprika
Fremgangsmåte
- Splitt opp fisken helt ned til sporen og ta ut ryggbenet uten å skjære ut filetene.
- Legg fisken flatt ut med skinnsiden ned og dryss på en blanding av salt, sukker, pepper og dill.
- Legg på et lett press og la fisken stå i kjøleskap i ett døgn.
- Skrap av krydderblandingen, pensle fisken med olje.
- Tilbehør:
- Skjær paprikaene i brede strimler.
- Skjær fennikelen i tykke skiver langsetter.
- Pensle grønnsakene med olje.
- Grill: Legg grønnsakene i en dobbel grillrist sammen med ishavsrøya.
- Stek det hele på grill til fisk og grønsaker gjennomstekt, ca. 4 minutter på hver side. Snu ofte.
- Grillpanne: Stek først grønnsaker, deretter fisken.
- Server rømme eller kesam med hakkede urter i til fisk og grønnsaker.
Mange andre deilige retter med ishavsrøye
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 389.00 kr Bestillingsutvalget91 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 279.70 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 299.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå