Start med urteoljen:
Kjør oljen og urtene i en foodprosessor til en jevn urteolje.
Fjern gjellene fra Ishavsrøyen og krydre med salt og pepper.
Pensle fisken med urteoljen og grill den, på grill eller i grillpanne. Underveis i grillingen pensles fisken med urteolje på ny.
Det tar ca 5-8 minutter på hver side avhengig av tykkelsen på fisken.
Serveres med potetpuré og tomat- og fennikelsaus.
Tomat- og fennikelsaus:
Grovhakk grønnsakene og bland dem med tomatpure og olivenolje. Bak grønnsakene i ovn ved 180C i ca. 15-20 minutter til de er møre. Mos grønnsakene i en foodprosessor og smake til med salt og pepper.
Potetpuré:
Kok potetene med skall i usaltet vann til de er møre, skrell dem og kjør dem gjennom en sikt eller en potetpresse til puré. Varm opp melk, fløte og smør i en kjele og bland dette gradvis inn i potetmosen. Smakes til med salt og pepper.
Puréen kan gjerne serveres med litt gressløk i.
Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen
Og her finner du veldig mange deilige grillretter
Mariner selv med disse gode marinadene
Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev