God kvalitet på oppdrettstorsk

Oppdrettstorsken har utviklet seg mye de siste årene og har flott kvalitet. Det mener matfaglig leder ved Norsk Sjømatsenter, Per Christian Valland.
Redaksjonen
03 Oktober 2007 - 13:00

Valland er diplomkokk og har jobbet med oppdrettstorsk de siste fem, seks årene.
 
- Den er blitt veldig mye bedre. Både kondisjon, smak og utseende har blitt veldig bra. Det er rett og slett et topp produkt å jobbe med, sier han til kyst.no.
 
Nylig var han i Barcelona og besøkte fiskemarkedet der.
 
- Der snakket jeg med fiskehandlere som importerte oppdrettstorsk fra Norge og de var veldig fornøyd med produktet, sier Valland.
 
Michelin-stjerne
Han la også turen innom restauranten til Mey Hofman, en restaurant med en stjerne i Michelin-guiden. Restauranten driver også sin egen kokkeskole og har tatt oppdrettstorsk i bruk på kjøkkenet.
 
- De var også veldig fornøyd med fisken, kunne Valland konstatere.
 
Imidlertid er det ett område Valland fremdeles synes oppdrettsvarianten har noe igjen i forhold til sin ville fetter, og det er på fasthet.
 
Løsere
- Den er noe løsere i kjøttet. Derfor kan vi ikke så lett henge den opp til for eksempel røyking. Da flaker den seg for lett.
 
Valland påpeker at oppdrettstorsk jo er et relativt ungt produkt og at det sikkert er mye å gå på ennå.
 
Mer trening
- Man burde funnet en måte å sørge for at fisken fikk litt mer trening i merden. Slik det er i dag, blir den stående mye i ro, den får jo maten servert rett foran nesen og trenger ikke svømme av gårde for å lete den opp. Da hadde nok kjøttet også blitt litt fastere. Men dette er bagateller, i det store og det hele er fisken et veldig bra produkt, understreker han.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten
Ukens kake

En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten

Den er både lett og lage - i god tid i forveien - og perfekt porsjonert.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten
Ukens kake

En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten

Den er både lett og lage - i god tid i forveien - og perfekt porsjonert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi pinnekjøttet en omgang på thaivis
Dagens rett
Honningglasert pinnekjøtt på thaivis

Gi pinnekjøttet en omgang på thaivis

Har du fortsatt pinnekjøtt som ikke er spist, har du kanskje lyst å prøve en helt annen vri. Prøv denne oppskriften. da vel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her