Gir seg på topp

Olivier Roellinger har tre stjerner i Michelinguiden. Nå gir han seg, 53 år gammel.
Redaksjonen
27 November 2008 - 10:00

Nå har den franske stjernekokken bestemt seg for å leve et fredligere liv fremover.
 
Roellinger har drevet Maisons de Bricourt i Cancale i Bretagne i mange år.
 
Ut året
Roellinger skal drive restauranten ut året. Årsaken til at han gir seg er at han ikke lenger klarer harde dager på kjøkkenet. Bakgrunnen for dette ligger langt tilbake i tid. Da han var 21 år gammel ble han angrepet av en gjeng, og mistet nesten livet. Etter to år i rullestol bestemte han seg for å satse på kokkefaget.
 
Han åpnet Maisons de Bricourt i 1982 og fikk sin første Michelinstjerne to år senere. Den andre fikk han i 1998 og den tredje i 2006.
 
Nummer fire
Roellinger blir den fjerde franske kokken som leverer tilbake sine tre stjerner uten å ha mistet dem, skriver DN.no.
 
I 1996 ble det oppstyr da Joël Robuchon som førstemann gjorde det. Alain Senderens ga tilbake sine i 2005 og Antoine Westermann i 2006.
 
Ikke arbeidsløs
Men selv om Roellinger leverer tilbake stjernene blir han ikke arbeidsløs. Han har en annen restaurant i området, Le Coquillage, som skal servere mat som likner den han har servert på Maisons de Bricourt.
 
I tillegg driver han et krydderimportfirma, en kokkeskole, et hotell, utleiehytter og et lite konditori.
 
Og på fritiden har han planer om å skrive tre bøker og å gjøre om trestjernersrestauranten sin til konferansesenter.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nå får fiskebollene konkurranse
Dagens rett
Fiskegryte med frikassesaus

Nå får fiskebollene konkurranse

Om fiskeboller i hvitsaus er det eneste familien vil ha av fisk, skal du overbevise dem med denne oppskriften på fiskefrikassé.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her