Geir Skeie blir sjef for Linie Award 2010

Skal finne Nordens nye stjernekokk.
Redaksjonen
18 Mai 2010 - 18:00

1. juni avholdes prestisjetunge Linie Award for sjette gang.  Geir Skeie er årets juryleder og skal sammen med fjorårsfinneren Petter beyer finne Nordens nye stjernekokk sammen med fjorårets vinner, Petter Beyer.

Linie Award arrangeres av brennevinsprodusenten Arcus i samarbeid med Kulinarisk Akademi. I løpet av få år har Linie Award blitt en av de viktigste konkurransearenaene for unge, nordiske kokker, skriver arrangøren i en pressemelding.

- Line Award arrangeres for å løfte frem den norske Linie-akevitten, både som ingrediens og som følge til sjømat.  Samtidig ønsker vi å bidra til en sterk kokkekultur i Norden, der nordiske råvarer og stolthet for kulturarven står sentralt, sier destillatør hos Arcus, Halvor Heuch.

Heuch ble nylig utnevnt til ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden for sin innsats for norsk akevitt- og matkultur, og næringsmiddelindustrien.

Sterke jurynavn til Oslo
Årets juryleder er tidligere Bocuse d'Or-vinner Geir Skeie, som har overtatt stafettpinnen fra Eivind Hellstrøm. Skeie får følge av Michael Björklund, som ble kåret til Årets kokk i Sverige i 2000, Per Hallundbæk ved Engø Gård, samt Magnus Ek, som er en av Sveriges mest anerkjente kokker.

De norske representantene i juryen er akevittekspert Halvor Heuch fra Arcus og fjorårets vinner Petter Beyer. Bergenseren som både er kokk og rapper, ble stjerne over natten med seieren i Linie Award.  Stipendet han mottok for seieren har han brukt i Paris hvor han har spist seg gjennom Frankrikes mange råvarer. Fra oktober er han ansatt som kokk ved den norske ambassaden i Paris, men først skal han finne en verdig etterkommer til tittelen "Linie Award-vinner 2010".

Deltagerne forhåndsvelges av juryen. Det stiller én kandidat fra Norge, Sverige, Danmark og Finland. Kandidatene skal lage sine retter basert på nordisk sjømat. Minst fem av komponentene i retten må være laget på nordiske ingredienser, og Linie Aquavit skal inngå som ingrediens i retten eller som et naturlig følge.

Foruten heder og ære får vinneren et arbeidsstipend på 25.000 kroner, Linie-trofeet samt en plass i juryen under neste års kåring. Konkurransen avholdes på Tjuvholmen Sjømagasin i Oslo.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj
Dagens rett
Janssons fristelse

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj

Det er ingen grunn til å fortelle familiens mest følsomme at det er ansjos i denne potetgratengen. De vil garantert elske den.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her