Geir Berentsen er død

Den kjente utelivsaktøren i Stavanger omkom i ulykke.
Redaksjonen
18 Juni 2010 - 12:21

Geir Berentsen omkom på den greske øya Ios, hvor han var bosatt deler av året. Han døde av elektrisk støt under vedlikeholdsarbeid på en båt. Berentsen ble 53 år. Han etterlater seg kone og to voksne sønner.

Geir Petter «Geijen» Berentsen er først og fremst kjent som eier av utestedene Yank's og Backstage i Stavanger, skriver Rogalands Avis.

Han startet i bransjen på begynnelsen av 80-tallet, etter å ha jobbet som verktøymaker på Lærdal. Han hadde ekstrajobb som dørvakt på utestedet Concorde på Skagenkaien, hvor han også traff sin kone, Elisabeth Svela.

Etter hvert startet Svela og Berentsen selskapet Restaurant-Invest AS, kjøpte utestedet de jobbet på og døpte det om til New York.

Paret har i mange år drevet restauranten Harmony på den greske øya Ios. En tid drev de også en restaurant ved samme navn i Stavanger. De har også vært på eiersiden på Munken.

Berentsen var også kjent for sin musikalske interesse. Det er ikke få av Stavangers utelivsgjester som har opplevd ham med gitaren.

Etter at nyheten om dødsfallet spredde seg på Ios onsdag ettermiddag, valgte mange av de andre restaurantene i området rundt Harmony å holde stengt. Geir Berentsen var en kjent og populær skikkelse på den greske ferieøya, og stedet ble for mange i den store bekjentskapskretsen hans et naturlig sted å legge feriene til.

Også på Berentsens utesteder på Skagenkaien kom det mange gjester, venner og ansatte for å være sammen da den triste nyheten ble kjent onsdag kveld.

Foto: Eirik Halvorsen

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her