Gastronomisk Institutt

Gastronomisk Institutt (GI) ønsker å bidra til at den som nyter et godt måltid, på restaurant eller hjemme, skal være lykkelig og fornøyd. Derfor engasjerer vi oss i, og har kompetanse innen det meste som har med mat og drikke å gjøre.
Redaksjonen
08 Juni 2004 - 15:00

Enten det er råvareprodusenter, næringsmiddelindustri, restauranter, kantiner, institusjonskjøkken, dagligvarebransjen eller privatpersoner med matinteresse så er det noe å hente hos GI.

Mange av våre mest kjente kokker har arbeidet på GI. Charles Tjessem, vår verdensmester i kokkekunst fra i fjor, har blant annet ledet instituttet. Også mange av de som er og har vært på kokkelandslaget har tilknytning til GI.

I dag er stiftelsen landets fremste mat- og vinfaglige kompetansesenter. Dagens virksomhet spenner vidt fra utvikling til formidling og undervisning.

Produktutvikling - GI kan være behjelpelig med å konkretisere og videreutvikle produktideer, teste råvarer som ønskes bedømt eller utvikle et eksisterende produkt.

Undervisning og formidling - GI gjennomfører hvert år kurs for vinkelnere og kokker som ønsker en større fordypning innen fagområdet sitt. Her vil vi nevne generelle bransjekurs, Diplomkokk, Vinkelner og WSET vinutdannelse.

Promotion av produkter i inn og utland - GI er ambassadører for norske råvarer og næringsmidler hvor vi tar på oss planlegging og praktisk gjennomføring av arrangement.

Foto og styling - GI bidrar med tips og ideer om anvendelse av produkter og oppskrifter. GI har bred erfaring fra å jobbe med matmagasiner, kokebøker og publikasjoner der matfoto og oppskrifter har en sentral plass.

GI har nå innledet samarbeid med Apéritif om å utvikle kurs for deg som forbruker.
Les mer her.

Kontakt oss på:

Gastronomisk Institutt
Postboks 8002
4068 Stavanger

Besøksadresse:
Gastronomisk Institutt
Høgskolen i Stavanger, avd. Norsk hotellhøgskole
Tlf: 51 83 37 85
Fax: 51 83 37 94

Gastronomisk Institutt avd. Oslo
Besøksadresse:
Økern Torgvei 30
0580 Oslo
Tlf: 22 88 49 40
Fax: 22 88 49 41

Høyre-klikk
på bildene
for å laste
ned PDF-presentasjoner

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Super før-vårvin til knallpris
+
Ukens vin

Super før-vårvin til knallpris

De første tegnene på lysere tider feires med denne herlige hvitvinen fra Rioja – til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Super før-vårvin til knallpris
+
Ukens vin

Super før-vårvin til knallpris

De første tegnene på lysere tider feires med denne herlige hvitvinen fra Rioja – til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 05. mai

Møt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse

Vi har gleden av å invitere deg til Taste vinmesse – en fest for smaksløkene! 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her