Garantert forvirring

Full forvirring er det umiddelbare inntrykket av polets nye sortimentsinndeling som gjelder fra 1. mai. Det eksisterer nå tre ulike sortimenter som hvert har sin prisliste. I tillegg kommer den tykke bestillingsvarelisten med 4000 produkter. Akkurat nå sk
Aase E. Jacobsen
05 Mai 2000 - 17:13

De tre utvalgene heter nå grunnsortiment som omfatter produktene som dekker 87 prosent av omsetningen og er en tynn flis med svært begrenset utvalg. Bare 360 mest solgte produktene og 100 supplerende varianter som halvflasker med mer. Det er ikke mer enn antall matvarer du finner på en bensinstasjon. For eksempel er det bare én rød toscaner i disse polbutikkene, og det er Chianti Ruffino. Men et usedvanlig bredt utvalg av alkoholfritt. Aner vi at sosialdepartementet har stukket nesen sin borti her? Ingen Oslo-butikker tilhører denne kategorien men det gjør garantert ditt feriepol!

Neste trinn er hovedsortimentet som omfatter dobbelt så mange produkter. Fortsatt ganske magert. En tredel av Oslo-butikkene befinner seg her. Trøsten er at disse utsalgene - på samme måte som grunnbutikkene - kan plukke ut 150 tilleggsprodukter i en lokal prisliste.

Fullsortimentsbutikkene har til sammen 1600 produkter i tillegg kan de ha inntil 200 i den lokale listen. Følgende butikker har det bredest mulige utvalget :

I Oslo: Briskeby, CC Vest, Frogner, Helsfyr, Linderud, Majorstua, Manglerud, Møllergata, Oslo City, Sandaker, Steen & Strøm, Storo og Vika. I Bergen: Bergen Storsenter, Nettun, Valkendofrsgate, Vestkanten, Åsana,. Stavanger: Olav Vs gate, Hillevåg. I Trondheim: Byhaven, City Syd, Munkegata, Valentinlyst. Og videre i enpolsbyene: Arnedal, Asker, Bodø, Drammen, Gjøvik, Hamar, Haugesund, Kristiansand, Lillestrøm, Lørenskog, Spjelkavik, Moss, Porsgrunn, Sandefjord, Sandnes, Sandvika, Ski, Skien, Strømmen, Tromsø, Tønsberg, Ålesund.

Fullsortiments- og bestillingsvarelisten oppdateres seks ganger i året, mens de to andre butikkategoriene får bare nye varer tre ganger i året. Bedre informasjon kaller polledelsen det for! Uten at vi forstår det helt. I følge de samme kreative hodene får hver butikk halvannet år på å tilpasse seg det nye sortimentssystemet, slik at du som kunde vet likevel ikke om varene som står i listen virkelig er å få tak i. Det skal ikke være lett å handle vin i Norge! Akkurat nå skjønner vi de som heller står tre timer i kø i Strømstad i stedet for å bli møtt med "har ikke" og "utsolgt" som jo er de vanligste svarene.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget
Dagens rett

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget

Breiflabb er kongen av fiskedisken. Derfor må den få lov å skinne på tallerkenen. Med dette tilbehøret gjør den det til gangs.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten
Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget
Dagens rett

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget

Breiflabb er kongen av fiskedisken. Derfor må den få lov å skinne på tallerkenen. Med dette tilbehøret gjør den det til gangs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag serverer du biffen i paien
Dagens rett

I dag serverer du biffen i paien

Lag deg en biffpai som dagens middag. Vi lover deg at dette er ferdiglaget i løpet av en time. Enda raskere om du bruker ferdig paideig fra butikken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her