Gå på vinseminar

Etter utallige forespørsler om seminarer i vinsmaking og om hvordan leserne bør kombinere mat og vin, lanserer nå Apéritif en egen seminarserie i samarbeid med en av landets beste vinsmakere: Christer Berens, Apéritifs faste smaker når polet lanserer nye
Redaksjonen
22 Februar 1999 - 00:50

Apéritif inviterer deg til spennende vin- og matseminarer i samarbeid med Christer Berens og Restaurant Klosteret i Oslo. Berens som er Apéritifs faste smaker når polet lanserer nyheter, har lang erfaring med å holde foredrag om vin samt om mat og vin i kombinasjon. Han har dessuten en rekke internasjonale konkurranser i vinsmaking bak seg. Restaurant Klosteret er en av hovedstadens trendy spisesteder med godt håndverk på kjøkkenet representert ved kjøkkensjefen Rune Pal og Ole Martin Alfsen, kjent fra TV-ruta.
 
Slik smaker du vin
12.april Pris kroner 295
Christer Berens lærer deg hvordan du skal smake vin, hvordan du skal bruke så vel øyne som nese og munn når du har vin i glasset. Han gir deg dessuten en grundig innføring i de mest benyttede vindruene, deres forskjellige karakteristika som farge, lukt og smak. Og ikke minst hva som skiller de ulike vinproduserende regioner og land fra hverandre. Du får smake i alt åtte viner, to hvite og seks røde.
 
Meld deg på her:
 
Mat og vin i kombinasjon
3. mai Pris kroner 800.
Kvelden starter med en liten vinsmaking og gjennomgang av temaet mat og vin i kombinasjon. Hvilke ingredienser og smaker passer sammen og hvilke kommer garantert til å kræsje. Denne delen varer ca 1,5 time.
 
Vi går deretter til bords, og det serveres en forrett og en mellomrett med tilhørende viner. Så går Christer Berens sammen med deltakerne gjennom hva som smakte best og hvorfor. Det samme gjentas etter at
hovedretten og vinene dertil er servert. Så er tiden inne for dessert og dessertvin. Kvelden avsluttes med kaffe i baren eller ved bordet.
 
Kveldens meny
Laksetartar med crèmevinaigrette
Grillet Breiflabb med spinat og beurre blanc
Helstekt contre-filet, løkbarrigoule og portvinssjy
Sjokoladeterte "Amber" med pistasjecrème
 
Meld deg på her:
 
Italias mangfoldige viner
10. mai Pris kroner 800.
Kvelden innledes med en vinsmaking og gjennomgang av Italias mest interessante distrikter. Foredraget varer varer ca 1,5 time.
 
Vi går til bordet som vies det italienske kjøkken denne kvelden. Det serveres en forrett og en mellomrett med tilhørende viner. Så går Christer sammen med deltakerne gjennom hva som smakte best og hvorfor. Det samme gjentas etter at hovedretten og vinene dertil er servert. Dernest er tiden inne for dessert og dessertvin. Kvelden avsluttes med kaffe i baren eller ved bordet.
 
Kveldens meny
Tunfisk-carpaccio med tonnato
Grillet hellebarn med pesto og safrangnocci
Kalverygg med egen compotte og morkelbuljong
Pannacotta og balsamicomarinerte jordbær.
Meld deg på her:
Aase E. Jacobsen
20.03.99
 
Les mer
Apéritifs seminarsider
 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her