Det er spådd at 2007 kommer til å bli det varmeste året på lang tid, og dette er noe som bekymrer vinbransjen.
- Det er viktig at vi begynner å se på konsekvensene av global oppvarming. Da kan vi også se på langsiktige løsninger for bransjen, sier Michael Silacci hos Opus One til decanter.com.
- Vi må gjøre dette før vinmarkene våre blir rammet på samme måte som snøen minker på toppen av Kilimanjaro, sier han.
Frank Mitolo hos Mitolo Wines i vindistriktet McLaren Vale i Australia beskriver situasjonen som en av de mest skremmende periodene i historien med tanke på værmønster og hvordan det påvirker landbruket.
- Det jeg er aller mest bekymret for når det gjelder El Niño er ustabiliteten som følger med. I år der vi merker at fenomenet er sterkt (mye regn) har vi problemer med årgangene, for da blir også temperaturen lavere.
TJ Evans hos den chilenske produsenten Córpora sier at El Niño i kombinasjon med høye temperaturer vil være et stygt scenario.
- Det vil kreve nøyaktig planlegging av vinmarkene for å forhindre at det lages viner med for mye alkohol, at de blir for søte eller rett og slett ødelagte, sier han.