Frokostkonkurranse for femte gang

Twinings Best Breakfast arrangeres i år for femte gang.
Redaksjonen
05 August 2008 - 10:00

Og i år blir service den avgjørende faktoren i kåringen av beste hotellfrokost.
 
Når vurderingen av landets hoteller nå starter for femte gang, er kriteriene spisset. Service er stikkordet, og servicenivået vil bli det som skiller de beste hotellene fra de nest beste. 
 
Mange seire
Rica Nidelven Hotel har vunnet Twinings Best Breakfast de siste årene. Hotellet har særlig utmerket seg på ekstraordinær service. 
 
- Det er fortsatt mange som føler de har gjort jobben når det er satt opp en buffé med godt og fristende utvalg, uttalte juryformann Lars-Erik Underthun etter utnevnelsen i vinter.
 
- Dette er i virkeligheten bare grunnlaget for en vellykket hotellfrokost. Det som har skilt klinten fra hveten, har vært graden av service, sier han.
 
Twinings Best Breakfast arrangeres av Haugen-Gruppen AS, som har med seg objektive fagkrefter fra serveringsbransjen som dommere i konkurransen.
 
Økt inspirasjon
- Twinings Best Breakfast er et tiltak som er satt i gang for å bidra til økt inspirasjon, kreativitet og nytenkning rundt videreutvikling av hotellenes frokosttilbud, sier Simen Eivindson Haugberg, produktsjef i Haugen-Gruppen.
 
- Vi inviterte derfor representanter fra hotellkjedene til en dialog, etter at årets konkurranse var avsluttet. Målet var å bestemme hvilke kriterier som skal være gjeldende i neste runde av Twinings Best Breakfast, sier Haugberg.
 
To momenter har vært særlig viktig, når den videre gjennomføringen av Twinings Best Breakfast skulle avklares.
 
- For det første ønsker vi at alle hotell i realiteten skal ha muligheten til å nå høyt opp i konkurransen. Det skal ikke være noe krav at utvalget skal være veldig stort. Detaljerte kriterier erstattes derfor med mer generelle kriterier. For det andre, vekter vi enda sterkere enn tidligere alt det som har med service å gjøre. Dette er gjort på bakgrunn av innspillene fra hotellbransjen selv, sier Haugberg i en pressemelding.
 
To grupper
De nye kriteriene i Twinings Best Breakfast er delt inn i to grupper, som hver teller 50 prosent.
 
Under kategorien produkt teller følgende kriterier: mat- og drikkeutvalg, kvalitet på mat og drikke, presentasjon og informasjon.
 
Under kategorien service teller ankomst og mottakelse, atmosfære, personlig service, renhold og ryddighet samt smil og vennlighet.
 
Landets hoteller vil bli besøkt i løpet av høsten 2008. De beste hotellene nomineres som finalister, og vil vurderes på nytt, før de beste hotellene utnevnes.
 
Den offisielle utnevnelsen av Twinings Best Breakfast vil skje under Smak 09-messen på Lillestrøm i februar.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Sjekk ut denne prisgunstige pinot noiren neste gang du er på polet
+
Godbiter i pollisten

Sjekk ut denne prisgunstige pinot noiren neste gang du er på polet

For den har fast plass og er et virkelig godt kjøp i ny årgang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Sjekk ut denne prisgunstige pinot noiren neste gang du er på polet
+
Godbiter i pollisten

Sjekk ut denne prisgunstige pinot noiren neste gang du er på polet

For den har fast plass og er et virkelig godt kjøp i ny årgang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her