Ishavsrøye er oppdrettsfisk og derfor lett å få tak i. Har du egenfisket røye i fryseren, ja da vet du hva du skal gjøre med den. Siden fryst fisk avgir en del vann når den tines, må den ligge litt på kjøkkenpapir før fritering. Ellers kan krokettene bli bløte. Og det vil vi ikke ha. For de skal være sprø helt til du setter tenna i dem, og deretter er de historie.
Dagens rett
Fritert ishavsrøye med dip og salat
Dette smaker så godt at du nok må lage ekstra stor porsjon
Alt som er frityrstekt går i en egen mage, og få råvarer egner seg så godt som fisk. Den delikate ishavsrøya blir til ren luksus på denne måten.
Redaksjonen
26 Februar 2022 - 00:01
Fritert ishavsrøye med dip og salat
Fremgangsmåte
Skjær fileten i fine kvadrater. Paner stykkene først i hvetemel, så i egg og til slutt i pankomel. Friter fisken hurtig til den er gyllenbrun. Oljen er varm nok når det koker rundt skaftet på tresleiven. Server med majonesdip og salat.
Majonesdip:
Pisk eggeplommene med litt vann til de skummer. Tilsett olje gradvis. Når majonesen begynner å tykne tilsettes litt eddik eller sitron. Smak til med krydder og sennep. Serveres straks eller lagres kjølig.
Vask og riv salaten. Legg den i isvann noen minutter før den tørkes og serveres.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 309.80 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
87 POENG
Forsiden akkurat nå