Frekke fugler

Fuglene er frekke på uteserveringer i Arendal. Kommunen og restaurantstanden tar grep.
Redaksjonen
03 Juli 2008 - 15:31

- Fuglene har vent seg til å finne matrester på bordene til restaurantene, og dermed kommer de tilbake og blir frekkere og frekkere. Enkelte steder er det så ille at fuglene sitter og venter på at gjestene skal gå, eller rett og slett forsyner seg av maten mens gjestene er inne og henter noe, sier miljøhygieniker Frank Beck i Arendal kommune.
 
Han frykter at det høye antallet fugler ved uteserveringene kan føre til smitte av salmonella fra fuglene til mennesker.
 
Må rydde fortere
Beck mener restaurantene må skjerpe seg. De må begynne å rydde inn maten tidligere - kanskje til og med før gjestene har gått.
 
Enige om tiltak
Beck har vært i møte med leder i Arendal Restaurantstands Forening, Marianne Kalleberg. De var enige i hvilke ting som burde gjøres.
 
- Vi er enige om at fugleproblematikken har økt de siste årene, sier Kalleberg. Hun mener at den beste løsningen på problemet er å oppfordre restauranteiere og servitører til å være flinkere til å få ryddet vekk maten fortere. Det er også viktig at restaurantgjester ikke mater fuglene.
 
Handler om opplæring
Frank Beck syns det er gledelig at restaurantbransjen vil være med og bekjempe fugleproblemet.
 
- Det er flott at de vil dra i samme retning. Dette handler om opplæring, om at man må forklare sammenhengen mellom mat, fugler, bakterier og smitte til alle som jobber på restaurant. Jo flere fugler, desto høyere smittefare. Og det kan fort ende i noen døgn på toalettet, sier Beck til Agderposten.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her