Fra Bølgen & Moi til Cognac

Henrik Dahl Jahnsen (20) er på utplassering ved La Ribaudiere i Bourg de Charente.
08 September 2011 - 16:23

- Det kommer til å blir ekstremt lærerikt, både personlig og faglig. Jeg er forberedt på tøffe dager, men jeg er der jo nettopp for å arbeide og lære. Håper jeg også får litt tid til å bli kjent med den franske kulturen, og å knytte nye kontakter med blant andre familien Bache-Gabrielsen. Det blir moro å møte folk som lever og ånder i gastronomiens hjemland sier Henrik Dahl Jahnsen.

20-åringen er jobber som kokk ved Bølgen & Moi, men er i høst i seks ukers utplassering ved en av Frankrikes stjernerestauranter, La Ribaudiere" i Bourg de Charente i Cognac.

Restauranten har en stjerne i Michelinguiden, og eies og drives av Thierry og Patricia Verrat.

Jahnsen er den tredje kokken fra Bølgen & Moi som gjennomfører en "stage" i stjernerestauranten i Cognac, et samarbeid som kom i stand gjennom cognachuset Bache-Gabrielsen.

- Det er viktig å gi unge engasjerte lærlinger og kokker en sjanse til å oppdage verden. Samtidig er det viktig å involvere seg i videreutviklingen av kokkeyrket i Norge. Som for flere yrkesfag, er rekruttering en stor utfordring, sier Toralf Bølgen.

Jahnsen har kommet til finalen i Norgescup for kokkelærlinger to ganger, og gikk i år av med seieren i konkurransen "The Young Sommelier".

- Han er den mest talentfulle unge lovende mann jeg noen gang har jobbet med, sier Toralf Bølgen.

- Min store drøm er å kunne drive en egen restaurant. På veien mot det målet må jeg lære så mye som mulig, så jeg vil helst jobbe både med mat og vin. Hvis alt går etter planen flytter jeg til Oslo i januar for å starte på sommelierutdanningen. Samtidig vil jeg selvfølgelig jobbe videre som kokk, sier Henrik Dahl Jahnsen.

Foto: Roger Kolbu

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her