Fra 16 til 18 år i Danmark?

Vin - og brennevinsbransjen i Danmark vil øke aldersgrensen for å kjøpe alkohol fra 16 til 18 år for å redusere ungdomsfylla.
Redaksjonen
02 September 2009 - 13:32

Vin og Spiritus Organisationen Danmark (VSOD) vil også tilby skolene undervisningsmateriell. Sundhedsstyrelsen er skeptisk, skriver Jyllands-Posten (dk).

Går utover skolearbeidet
Alkoholbransjen er bekymret over barn og ungdoms drikkemønster. Bakgrunnen er en undersøkelse som viser at hver tredje mellom 16 og 20 år selv mener at eget alkoholforbruk påvirker prestasjonene på skolen.

- Dette er absolutt noe vi vil til livs. De helt unge bør slett ikke drikke og de litt eldre skal ha kunnskap om hvordan de nyter alkohol på en ansvarlig måte, sier Morten Nielsen, som er styreleder for Vin og Spiritus Organisationen Danmark.

Bransjeorganisasjonen vil derfor ha en høyere aldersgrense for kjøp av alkohol fra 16 til 18 år. Dessuten har VSOD gjennom foreningen Gode Alkoholdninger fått utarbeidet gratis undervisningsmateriell til landets skoler.

Lever av å selge alkohol
Hos Sundhedsstyrelsen er Kit Broholm fra Center for Forebyggelse positiv til VSOD's initiativ, men hun er samtidig skeptisk med hensyn til undervisningsmaterialet.

- Sundhedsstyrelsen har alltid lagt vekt på at opplysningsmateriale til skolene hviler på et entydig sunnhetsfaglig grunnlag. Vi har derfor aldri samarbeidet med bryggeriene om opplysning om alkohol til skolene da bransjens forhold til teamet kan være tvetydig når den lever av å selge alkohol, sier Kit Broholm til Jyllands-Posten.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget
Dagens rett

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget

Breiflabb er kongen av fiskedisken. Derfor må den få lov å skinne på tallerkenen. Med dette tilbehøret gjør den det til gangs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her