Føler seg presset ut

Ansatte og ledelse ved Støren Hotell er i full konflikt.
Redaksjonen
06 Mai 2009 - 13:00

To ansatte mener de blir forsøkt skvist ut av hotellet.
 
- Vi får ikke lønnen vår, og en som ikke er ansatt får lønn og jobber mens vi er permittert, sier Veronica Johnson og Mette Sæther.
 
Hotelleier Manfred Raguse ansatte en daglig leder og stedfortreder. De ansatte reagerer på det som har skjedd etter at den daglige lederen startet ved hotellet.
 
De to permitterte mener hotelledelsen bryter loven.
 
- Kona til den daglige lederen jobber og mottar lønn, mens vi er permittert, det er ikke lov.
 
Fikk ikke lønn
Situasjonen ble prekær den siste måneden da de ansatte ikke fikk lønn til rett tid, og den kom stykkevis.
 
- Vi forventer at lønnen skal komme inn som vi har krav på, ikke 1 500 kroner eller 2 000 kroner nå og da eller fra uke til uke.
 
Hotelleier Manfred Raguse beklager at de ansatte ikke har fått lønn til rett tid, men mener det som skjedde har vært nødvendig og i beste vilje for å sikre bærekraftig drift av hotellet.
 
Han mener også at de ansatte har gått til en sykemeldingsaksjon.
 
Aksjonerer
- Det har vært en situasjon der samtlige ansatte er sykemeldt. Det var veldig uheldig at de ansatte ble så plutselig syke. Situasjonen med drift av hotellet måtte løses på en eller annen måte, sier Raguse.
 
Lovbrudd
Per Erik Reppe i Fellesforbundet er sjokkert over behandlingen av ansatte ved Støren Hotell.
 
- Vi har dokumentert flere lovbrudd. Det er en del brudd på avtaleverk. Det er mest rot og dårlig ledelse, sier Reppe.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La juletorsken få en ekstra julete vri
Dagens rett
Stekt torsk med appelsinsaus og potetmos

La juletorsken få en ekstra julete vri

Torsk, appelsin og fennikel gir alene julestemning i huset. Om du ikke er blant dem som spiser torsk på julaften, smaker den godt gjennom hele jula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her