Flere nedturer i Moss

Ai, ai, ai. Enda flere nedslående nyheter fra Mattilsynet.
Redaksjonen
05 Desember 2007 - 17:00

Femten restauranter i mossedistriktet må nemlig skjerpe seg etter at Mattilsynet kom på førjulsbesøk i forrige uke.
 
- Generelt sett synes vi resultatene er nedslående. Det er overraskende mange spisesteder som ikke har god nok styring på temperaturer, både når det gjelder varm og kald mat, samt i fryser og kjøleskap. Det er rett og slett ikke godt nok. Hvis maten ikke holder riktig temperatur vil bakterier vokse frem, og folk som spiser maten kan bli dårlige, sier Mattilsynet til Moss Avis.
 
Renhold
I tillegg til temperaturer i mat, kjøleskap og frysere, har Mattilsynet også sjekket spisestedenes varehåndtering, orden og renhold. Tilsynet undersøkte også forhold som gjelder de ansattes personlige hygiene, som for eksempel vaskemuligheter og påkledning.
 
Skittent
I følge tilsynet er det noen steder som har veldig orden på sakene. Andre steder var det rett og slett skittent. Ingen av virksomhetene måtte stenge, men noen måtte ta en skikkelig vasking.
 
Svært dårlig
20 spisesteder og restauranter i Moss og Rygge ble sjekket. Sju av stedene havnet i kategorien bra, mens seks av stedene ansees å være akseptable. Tre steder er dårlige og atter tre er svært dårlige.
 
Mattilsynet skal nå lage rapporter om alle virksomhetene, og femten vil ende opp med å få varsel om vedtak. Det vil si at de er nødt til å skjerpe seg på visse punkter innen en viss frist som blir satt av Mattilsynet. I følge tilsynet er det de samme verstingene i år som i fjor.
 
Glad for kontroll
Palle Wolf ved Café Scala er glad for Mattilsynets kontroller.
- Det var ikke så lenge siden vi sist hadde kontroll, så vi ble egentlig litt overrasket da de kom sist uke. Men vi synes det er kjempebra at Mattilsynet har såpass hyppige kontroller, selv om det egentlig godt kunne vært enda flere også. Det er jo mye snusk i bransjen, både i Moss og i andre byer i Norge, sier Wolf.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Overrask med hjemmelaget kryddersmør til biffen
Dagens rett
Biff med aromasmør og potetsalat

Overrask med hjemmelaget kryddersmør til biffen

Det er ikke mye som skal til for å gjøre fredagsmiddagen ekstra smaksrik. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

De aller beste sterke nyhetene i mars er fra to sherryporteføljer
+
Tester

De aller beste sterke nyhetene i mars er fra to sherryporteføljer

Men også noen spennende tilskudd på romfronten, samt noen gode belgiske øl - i alu-bokser - perfekt timet for påsken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Tio Pepe kommer fra en 150 år gammel solera og det forklarer suksessen
+

Tio Pepe kommer fra en 150 år gammel solera og det forklarer suksessen

Sherry er fortsatt en av vinverdenens mest prisgunstige skatter samtidig som nye perler fra dette skattekammeret kommer på markedet. Også bestselgeren Tio Pepe finner stadig nye former.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene
+
Tester

Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene

Marsnyhetene byr på en rekke legender og viner med legendepotensial fra mange vinområder og druesorter.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Overrask med hjemmelaget kryddersmør til biffen
Dagens rett
Biff med aromasmør og potetsalat

Overrask med hjemmelaget kryddersmør til biffen

Det er ikke mye som skal til for å gjøre fredagsmiddagen ekstra smaksrik. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

De aller beste sterke nyhetene i mars er fra to sherryporteføljer
+
Tester

De aller beste sterke nyhetene i mars er fra to sherryporteføljer

Men også noen spennende tilskudd på romfronten, samt noen gode belgiske øl - i alu-bokser - perfekt timet for påsken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

På kvinnedagen må det ble en ekstra god festmeny - som alle kan klare
Dagens rett

På kvinnedagen må det ble en ekstra god festmeny - som alle kan klare

Det er lørdag og kvinnedag - og dagen du skal skjemme bort din kjære - eller deg selv med en ekstra god hovedrett og en dessert som går i en annen mage.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp chablis til skrei på 161 pol
+
Godbiter i pollisten

Topp chablis til skrei på 161 pol

Denne strålende chablisen kan ikke vente til å slå følge med full skreipakke. Sikre deg flaskene nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Start uka med en mettende salat toppet med stekt spekeskinke
Dagens rett

Start uka med en mettende salat toppet med stekt spekeskinke

Tilbudet av frisk salat, agurk og fennikel er godt også vinterstid, og med hvite bønner blir salaten mettende. Med sprøstekt spekeskinke på toppen, blir det et festmåltid på en mandag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Tio Pepe kommer fra en 150 år gammel solera og det forklarer suksessen
+

Tio Pepe kommer fra en 150 år gammel solera og det forklarer suksessen

Sherry er fortsatt en av vinverdenens mest prisgunstige skatter samtidig som nye perler fra dette skattekammeret kommer på markedet. Også bestselgeren Tio Pepe finner stadig nye former.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her