Fisk og ku til torgs i Stavanger

Fisk og ku til torgs i Stavanger

Kjartan Skjelde og Aslak Dalehaug lover ”fresh cooking” i den nye restauranten Fish & Cow.
05 Mars 2013 - 10:55

Restauranten åpner 21. mars i de gamle lokalene til Peppes i Torgterrassen ved det gamle torget i Stavanger.

Kjartan Skjelde og Aslak Dalehaug har hentet inn Eirik Pedersen som daglig leder. Alle tre har blant annet innehatt ulike roller ved Tango Bar og Kjøkken i oljebyen, mens kjøkkensjef Adam Schive Bjerck har bakgrunn fra Kokkelandslaget og Gastronomisk Institutt.

LES OGSÅ: Beste unge sommeliger fra Tango

- Fish & Cow skal være et moderne brasserie hvor ”fresh cooking” står i sentrum, sier Kjartan Skjelde i en pressemelding.

Ikke uventet blir det både kjøtt og fisk på menyen – og flere nyheter. Sentralt plassert i restauranten vil være et eget modningskap, hvor kjøtt fra Prima Gruppen sitt Prima Angus oksekjøtt modnes. Ifølge eierne blir Fish & Cow først i Norge med et dry-age-konsept – og smarbeider i tillegg med Kryddergården, som har utviklet en asinasalat som skal serveres med flere av rettene.

- Rettene skal bugne av friske og kortreiste råvarer, og noe av grunntanken er å varmebehandle råvarene akkurat tilstrekkelig for at smak og næringsstoffer beholdes på sitt beste, sier Skjelde.

Restauranten skal servere lunsj og middag seks dager i uken. I tillegg skal det tilbys catering.

LES OGSÅ: Trestjerners popper opp ved bryggekanten

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her