Beste unge sommelier fra Tango

Beste unge sommelier fra Tango

23 år gamle Stefan Harper seiret i det som ble et bedriftsinternt oppgjør.
Aase E. Jacobsen
11 Februar 2013 - 15:00

Han ble nemlig nummer én foran sine to kolleger Pål Gøran Stolt-Larsen Pettersen og Berit Bolme fra Tango Bar og kjøkken i Stavanger. På fjerdeplass kom Carolina Fihn fra Eik i Oslo.

I årets Young Sommelier-konkurranse utmerket Stefan seg allerede i semifinalens øvelser som bestod av teoriprøve og blindsmaking.

Satsingen bar frukter

I finalen var det nok en blindsmaking, som han klarte veldig bra gitt at dette var første konkurranse for 23-åringen. I øvelse nummer to som var å fordele innholdet av en flaske Taittinger champagne på sju glass, uten å refylle, lyktes han ikke helt. Men likevel nok til at seieren var sikret.

Young Sommelier-seieren har imidlertid ikke gitt Stefan blod på tann.
– Først skal jeg gjøre ferdig studiet på Hotellhøgskolen før jeg begir meg utpå vinkelnerutdannelse og flere konkurranser, sier han. –Men jeg fortsetter å jobbe ekstra på Tango, for det liker jeg veldig godt.

At Tango stilte så sterkt i årets Young Sommelier skyldes både en intern satsing og ikke minst at Stavanger har fått sin egen filial av vinkelnerforeningen. Primus motor er Knut Espen Misje som har kjørt ukentlige treningsøkter med servitørene på Tango.

Tur til Taittinger

Det var arbeidsoppholdet på Bardøla hos tidligere Young Sommelier-vinner Alexander Gullesen som fikk Stefan interessert i vin. – Men når du kommer fra en restaurantfamilie påvirkes du tidlig, sier han. – Moren min tok forresten vinkelneren i fjor, så det blir nok min tur snart også.

Young Sommelier arrangeres av Apéritif og Norsk Vinkelnerforening  og gjøres i år i samarbeid med Taittinger. Stefan kan da også se fram til et opphold i Reims hos Taittinger. Dommere i år er Aase E. Jacobsen, Apéritif, Ken Engebretsen, Vinoteca og landslagskaptein samt Francesco Azzarone, to ganger vinkelnernorgesmester.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så kjapt får du dagens fiskemiddag på bordet
Dagens rett

Så kjapt får du dagens fiskemiddag på bordet

Mens fisken steker, blander du salaten av maiskorn og edamamebønner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her