Finalistene klare til kokkekamp nå i helgen

De seks finalistene i årets NM for hobbykokker som avholdes nå i helgen, den 22. september under Matglede-dagene i Vika i Oslo, er nå i innspurten. Apéritifs Aase E. Jacobsen sitter i juryen sammen med Harald Osa og finansminister Per-Kristian Foss.
Redaksjonen
20 September 2002 - 02:02

Konkurransen er lagt opp etter retningslinjer for de profesjonelle kokkekonkurransene, så dette blir virkelig matkunst på høyt nivå.

For å komme i betraktning til finalen måtte lagene melde seg på konkurransen ved å sende inn et forslag til en tre retters meny. Temaet for finalen er norsk lam som hovedrett; forretten skal bestå av fisk og/eller skalldyr og desserten av frukt og/eller bær, alt basert på sesongens norske råvarer.

Publikum inviteres til å møte frem og heie på sine favoritter, søndag den 22/9 kl 1200-1700 ved "kokke-scenen" foran Vika Buen i Ruseløkkveien (tidl. Storebrand-bygget).

Les mer om konkurransen her

Godt over 20 lag var påmeldt da fristen gikk ut, og her er de seks lagene som skal kjempe om topplasseringen:

"Confetti" fra Sandnes
Lagkaptein: Tora Must Hatlebakk
Forrett: Sjøkreps med chili- og kamskjellsmør
Hovedrett: Lammerulade med mokkafløtesaus, rotmos og paprika med fetaost og mandler
Dessert: Jordbær- og myntesorbet og hvit sjokoladesabayonne

"Cum Grand Salis" fra Arendal
Lagkaptein: Sidsel Pettersen
Forrett: Sjøkreps Columbus, løvtynne, ferske sjøkreps serveret m/reduksjon av blodappelsin, urtefylte lakserulader. Beurre Blanc.
Hovedrett: Lam Marco Polo, sort, glasert lammesadel orientalsk marinert
Dessert: Skogsbær Heyerdahl, bær-millefeuille med Nougatineblad smaksatt m/ kanel og stjerneanis

"For rått" fra Oslo
Lagkaptein: Per Westby
Forrett: Kombinasjon av scampi marinert i chili, lime, hvitløk, lettristet kamskjell, sesamristet tunfiskfilet serveres med soyadip tilsmakt koriander, hvitløk, ingefær, chili og sitrusfrukter samt chilisalsa
Hovedrett: Lammecarree med mandelpotet/sellerirotpurre, grønn ratatouille av pestomarinerte cannellinibønner, spinat og sukkererter. Syltet charlottenløk og kantareller. Rødvin/kalvekraft/balsamicoeddik reduksjon.
Dessert: Flytende sjokolademuffin med bringebær og pasjonsfrukt. Sabayonne tilsmakt ingefær.

"Hildurs Urterarium" fra Brønnøysund
Lagkaptein: Atle Tilrem
Forrett: Venus i vanilje, grillede kamskjell i vaniljesmør med fritert sellerirot
Hovedrett: Uteganger, rosastekt ytrefilet av "utegangerlam"
Dessert: Hagedans, kvann/rabarbrasuppe med jordbær og iskule

"Team Edo" fra Oslo
Lagkaptein: Liz Mortensen
Forrett: Små grillspyd med asparges, kamskjell og parmaskinke servert med eksotisk marinert scampi, frisk grønn saus og mango
Hovedrett: "Lam på pinne" serveres sammen med lam- og fennikel pølse, babyspinat, grov selleripuree, kantarell og potetlasagne, barolosirup og friterte urter
Dessert: Melonsymfoni marinert med sitronolje, chili og mynte serveres med ristede pistachiekjerner og en skummende margaritha shot

"Team Langesund" fra Langesund
Lagkaptein: Øyvind Olsen
Forrett: Ristet uer og sjøkreps i østers-buljong med jordskokker og sukkererter smakt til med ingefær og sitrongress
Hovedrett: Estragonbakt lammefilet og marsala-sjy med pastinakkrem, rosamaringlasert gulrot og søtpotet-pure
Dessert: Multe panna cotta med blåbær, multer og recioto-sirup

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget
Dagens rett

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget

Breiflabb er kongen av fiskedisken. Derfor må den få lov å skinne på tallerkenen. Med dette tilbehøret gjør den det til gangs.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten
Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget
Dagens rett

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget

Breiflabb er kongen av fiskedisken. Derfor må den få lov å skinne på tallerkenen. Med dette tilbehøret gjør den det til gangs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag serverer du biffen i paien
Dagens rett

I dag serverer du biffen i paien

Lag deg en biffpai som dagens middag. Vi lover deg at dette er ferdiglaget i løpet av en time. Enda raskere om du bruker ferdig paideig fra butikken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her