Finalistene er klare

Finalistene til NM i kokkekunst er klare.
Redaksjonen
27 Mai 2009 - 09:00

Juryen har hatt en tøff oppgave med å velge ut de 12 som skal kjempe om tittelen Norgesmester i Kokkekunst.
 
Stor interesse
Interessen for konkurransen har vært stor i år.
De 12 kokkene er valgt ut på bakgrunn av en innsendt meny. Her hadde de komponert tre retter til 12 personer.
 
Menyen er anonymisert, og bedømt av en fagjury.
 
Over to dager skal de møtes til kokkekamp under Den Norske Matfestivalen som arrangeres 25. - 30. august.
 
I løpet av seks timer skal de tilberede og servere sin meny til dommerne.
 
Deltagerne er:
Alexander Berg (tittelforsvarer), NB.Sørensen Dampskipsexpedisjon
Anders Isager, G.I. Stavanger
Are Lied Nordtvedt, De fem stuer
Børge Brekke, Bjørnefjorden Gjestetun
Halvard Ellingsen, Kulinarisk Akademi
Jo Steen, To rom og kjøkken
Lukasz Brekke, Bergen Airport Thon hotel
Morten Rathe, Rica Nidelven Hotel
Ole Erik Holmen Løkken, To rom og kjøkken
Petter Beyer, Jacobs bar og kjøkken
Tommy Raanti, NB.Sørensen Dampskipsexpedisjon
Nicolas Christoffer Schilling Carlsen, Rica Nidelven Hotel
 
Menyen
Det er Kokkenes Mesterlaug Møre og Romsdal som står bak arrangementet.
 
Forretten skal bestå av minst 60 prosent torsk, et Tine-produkt, blomkål, gulbeter og rød delikatesseløk. Som garnityr må to av grønnsakene benyttes.
 
Hovedretten skal bestå av minst 60 prosent Liveche kylling, norske belgvekster, norsk purre og norsk hvitløk. Minst to av grønnsakene må benyttes som garnityr.
 
Til slutt er det selvsagt desserten, som skal bestå av minst 60 prosent krembasert produkt og i tillegg et fryst element, Walrhona sjokolade, eple og fersk pasjonsfrukt.
 
Hoveddommer i konkurransen er presidenten i WACS, Gissur Gudmundsson.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En helaften med spansk eleganse på Bon Lio
Matkurs og vinkurs
Winemakers dinner 11. mars i Oslo

En helaften med spansk eleganse på Bon Lio

Den 11. mars kan du bli med på en uforglemmelig kveld der fem eksepsjonelle viner fra Priorat matches med en utsøkt 5-retters meny fra Bon Lio.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her