Fikk hederspris for fremragende vertskap

Hans Christian Bestum hedret med Norsk hotellhøgskoles hederspris.
29 Mars 2011 - 21:21

Under årets Serviceforum ved Universitetet i Stavanger fikk Hans Christian Bestum hedersprisen for sitt langvarige engasjement for NHS og for styrking av norsk vertskapsindustri.

Bestum har vært en viktig støttespiller for Norsk Hotellhøgskole i en mannsalder, og i juryens begrunnelse heter det at han har fremmet vertskapsrollen gjennom alle sine aktiviteter i næringen.

- Som person er Hans Christian en meget aktiv og myndig person i hotell- og reiselivsnæringen. Han har stor anseelse, og blir hørt på av andre. Han er ikke bare en fremragende representant for Norsk hotellhøgskole, men for hele hotellnæringen, sier studiekoordinator Ingebjørg Solvig ved NHS til Universitetet i Stavangers nettsider.

Bestum er tidligere student fra Norsk hotellfagskole, da den var lokalisert på Sola Strandhotell. Han har både fagutdannelse som kokk og har jobbet i hotellindustrien fram til han gikk av med pensjon. De siste 14 årene i sin karriere jobbet han som direktør ved Soria Moria hotell i Oslo.

Bestum er i dag aktivt med i styret for Norsk kokebokmuseum, for Alumni-foreningen, og han sitter i styret for Frydelund Bryggeris Legat som blant annet deler ut legater til studenter. Han har også jevnlige møter med studentorganisasjonene når han er i byen.

Årets hotelier
Hotelldirektør ved Radisson Blu Hotel Norge i Bergen, Nina Askvik, ble kåret til Årets Hotelier 2011 under Serviceforum. Askvik ble valgt på grunn av sine og hotellets økonomiske resultater, samt kunde- og ansattes tilfredshet.

Askvik er den andre i rekken som kan smykke seg med utmerkelsen "Årets Hotelier". I fjor var det Rica Seilets direktør Ragnar Palsson som fikk utmerkelsen.

Prisen som årets hotelier er ment å motivere ledere og skape forståelse for viktigheten av videreutdanning og innsikt i nye trender.

Serviceforum er en årlig fagkonferanse for hotell-, restaurant- og reiselivsbransjen. Den arrangeres av studenter ved Norsk Hotellhøgskole (NHS) ved Universitetet i Stavanger.

Foto: Ingebjørg Solvig

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Forsiden akkurat nå - 4

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her