Feudi di San Gregorio åpner nytt anlegg til 150 mill

Et av Syd-Italias mest dynamiske vinhus, Feudi di San Gregorio, åpner i Campania i disse dager sitt nye kombinerte vinanlegg / kultursenter. Prislapp er snaue 150 millioner kroner. Anlegget er åpent for publikum.
Redaksjonen
30 Juni 2004 - 01:00

Det er den japanske arkitekten Hikaru Mori, med til daglig har tilhold i Milano, som har designet eksteriøret til det gedigne kombinerte kultursenteret. Interiøret er det de internasjonalt kjente Massimo og Lella Vignelli som har hatt ansvaret for.
 
Selve vinanlegget er av ypperste klasse, likeså kontorer og de tilknyttede utstillingsområder. Utendørs finner man miljø inspirert av Asia. Deriblant urtehager samt en rosehage inneholdene samtlige rosearter fra området.
 
- Du finner ikke maken i Italia. Faktisk må du til Napa Valley, eller kanskje Champagne, for å finne tilsvarende, uttalte Enzo Ercolino, 48 år og grunnlegger av Feudi di San Gregorio på 80-tallet.
 
- Ideen bak prosjektet var å lage et kulturelt møtested, der alle sanser kunne tilfredsstilles. Hit kan mennesker komme og smake god vin, spise god mat, vandre rundt i hagene og titte på utstillingene - alt i en rolig atmosfære, fortsetter Ercolino.
 
Besøkende kan, i tillegg til rene smakinger, velge blant en rekke guidede turer rundt om på eiendommen. Vinanlegget vil også kunne fungere som et tillegg til det nye gastronomiske universitetet i Piemonte og Emilia-Romagna. Et 300-seters auditorium, der vegger, tak og gulv er laget av vintønner, er straks ferdigstilt.
 
To restauranter i normal og høy klasse er også hva eiendommen kan by på.
 
Åpningen av komplekset markerer ferdigstillelsen av den 220 millioner store investeringen Ercolino-familien har gjennomført over de siste fem år.
 
Feudi di San Gregorio produserer årlig 260.000 kasser vin. Og det står respekt av spesielt deres hvite viner, laget av de lokale druesortene Fiano di Avellino, Greco di Tufo og Falanghina. For ikke å snakke om de røde, basert på Aglianico og internasjonale druer.
 
- Alle hevder at vin er kultur, men vi forsøker med dette å forsterke disse ordene med handling. Vi ønsker på vår egen måte å vise frem et høyst levende vinhus, avslutter Ercolino.
 
Kilde: Wine Spectator

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her