Drikke
Fabelaktig Barolo-smaking med Fontanafredda

Fabelaktig Barolo-smaking med Fontanafredda

Smak det beste av hva Piemonte har å by på i det vi smaker 11 flotte viner, hvorav fem herlige baroloer.
Redaksjonen
02 Oktober 2011 - 20:45

Helt nord i Italia, nærmere bestemt i Piemonte, finner vi noen av verdens mest ettertraktede vinområder, slik som Barbaresco og Barolo.
 
Denne kvelden lærer du mer om dette verdensberømte området, sammen med en av Italias mest berømte vinmakere, Danilo Drocco fra Fontanafredda, og smaker 11 fantastiske viner.
 
Gå ikke glipp av denne unike smakingen

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Barolo i flere årganger
Et av de mest renommerte vinhusene i Barolo er Fontanafredda, med sine mange hektar med perfekt beliggende vinmarker som omkranser eiendommen i Barolo-DOCG'et.
I 1999 ble den Alba-fødte Danilo Drocco headhuntet til Fontanafredda som sjefsvinmaker, og hans innflytelse har løftet husets viner til nye høyder.
 
Gjennom denne enestående smakingen vil Drocco gi deg et godt inblikk i Piemontes særegenhet og områdets forskjellige viner.
 
Vi smaker denne kvelden ikke mindre enn 11 unike viner - musserende, hvitt, rødt og søtt.
 
Blant annet får du smake hele fem elegante baroloer, hvorav tre årganger av den sjeldne Barolo Vigna la Rosa, 2007,1999 og 1996!
 
Foredraget blir holdt på engelsk.
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Fontanafredda">Les mer om Fontanafredda her
 
Gå ikke glipp av denne enestående smakingen av viner i verdensklasse - meld deg på i dag.
Denne kvelden får du smake følgende viner:
 
 
 
 
• Barolo Vigna la Rosa 2007, ca pris kr 570,- (ikke tilgjengelig i Norge)
• Barolo Vigna la Rosa 1999, ca pris kr 650,- (ikke tilgjengelig i Norge)
• Barolo Vigna la Rosa 1996, ca pris kr 800,- (ikke tilgjengelig i Norge)
 
 
Vi tar forbehold om endringer i de oppsatte vinene.
 
 

Meld deg på her (klikk) - Kurset er nå avholdt
 

Tid: Mandag 7. november 2011 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 545,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
 Avbestillingsfrist: 30.10.11 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Ledende i Piemonte
Fontanafredda er en av topprodusentene i Langhe i Piemonte med lang historie og tradisjoner. Navnet betyr «den kalde kilde» og vinhuset ble grunnlagt i 1878.
 
Opprinnelig var huset jaktslottet til det samlede Italias første konge, Vittorio Emanuele II. Han var tidligere konge av Piemonte, Savoy og Sardinia, og det var hans sønn som grunnla vinhuset samme år som faren døde.
 
I dag er det den dyktige Danilo Drocco som er sjefsvinmaker, etter at han kom til Fontanafredda i 1999.
 
 
Kvalitet i alle ledd
Med noen av de aller beste vinmarkene i hele Piemonte, har Fontanafredda en unik mulighet til å lage viner i verdensklasse.
 
Det var dette potensialet som lokket Drocco til å takke ja til stillingen som sjefsvinmaker, og sammen med Alberto Grasso gikk han i gang med å fornye det tradisjonsrike huset.
 
Alle ledd innen vinmakingen fra vinmarkene til produksjon og lagring ble gjennomgått møysommelig, og resultatene lot ikke vente på seg.
 
Denne kvelden får du møte denne sympatiske vinmakeren og du får smake et godt utvalg av hans delikate viner.
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her