Et must for barolofansen

Om tre hundre kroner ikke akkurat er billig, er det en veldig bra pris for barolo. Og i hvert fall når vinen er så vellykket som denne.
Aase E. Jacobsen
06 Mars 2008 - 01:01

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Giovanni Rosso Barolo Serralunga 2011 (50492) er en drøm for ekte barolofans siden den kommer fra en årgang som gir et veldig klassisk barolouttrykk, samtidig som den er laget av en såkalt tradisjonalist, Giovanno Rosso, som ikke benytter seg av verken høy ekstraksjon eller barrique. Her får du nebbiolo "in purezza" som italienerne ville si det.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Flott nebbiolokarakter
Det betyr en nydelig klar og varm rød farge. Ungdommelig og fast nebbiolokarakter med friske røde og mørke bær, urter, eksotisk krydder trevirke og ikke minst blomster. Deilig friskhet og fine slanke og faste tanniner sikrer et opphold på minst åtte år i kjelleren. En strålende matvin som tåler mye smak i matfølget. Alt innen kjøtt.

Droppet koop'et
Denne baroloen tilhører et mellomsjikt rent kvalitetsmessig, siden den er en blanding av druer fra flere vinmarker i én enkelt landsby, nemlig Serralunga.

Her har Rosso-familien fire parseller, Ceretta Piani, Ceretta Margherita, Sorano, Costa Bella og La Serra. De to førstnevnte vinmarkene gir grand cru'en Barolo Cerretta som nå finnes i en ikke like klassisk 2003-versjon.

Tidligere endte disse druene i kooperativenes blandinger, men siden 2000 har sønnen Davide tappet vinene med egen etikett. Og ikke minst gjennomført en kraftig kvalitetsøkning på druematerialet i form av redusert avkastning og som en naturlig konsekvens også bedre viner.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen. Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Vi gjør oppmerksom på at dersom Vinmonopolet hevder at vinen (50492) er utsolgt, og ikke tilgjengelig før 18. mars, så er dette basert på gammel informasjon. Vinen er kommet inn på lager hos distributør og har ordinær leveringsdyktighet. Dette pr. 6. mars 2008 kl. 08:38.

 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis. Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her