Et must for barolofansen

Om tre hundre kroner ikke akkurat er billig, er det en veldig bra pris for barolo. Og i hvert fall når vinen er så vellykket som denne.
Aase E. Jacobsen
06 Mars 2008 - 01:01

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Giovanni Rosso Barolo Serralunga 2011 (50492) er en drøm for ekte barolofans siden den kommer fra en årgang som gir et veldig klassisk barolouttrykk, samtidig som den er laget av en såkalt tradisjonalist, Giovanno Rosso, som ikke benytter seg av verken høy ekstraksjon eller barrique. Her får du nebbiolo "in purezza" som italienerne ville si det.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Flott nebbiolokarakter
Det betyr en nydelig klar og varm rød farge. Ungdommelig og fast nebbiolokarakter med friske røde og mørke bær, urter, eksotisk krydder trevirke og ikke minst blomster. Deilig friskhet og fine slanke og faste tanniner sikrer et opphold på minst åtte år i kjelleren. En strålende matvin som tåler mye smak i matfølget. Alt innen kjøtt.

Droppet koop'et
Denne baroloen tilhører et mellomsjikt rent kvalitetsmessig, siden den er en blanding av druer fra flere vinmarker i én enkelt landsby, nemlig Serralunga.

Her har Rosso-familien fire parseller, Ceretta Piani, Ceretta Margherita, Sorano, Costa Bella og La Serra. De to førstnevnte vinmarkene gir grand cru'en Barolo Cerretta som nå finnes i en ikke like klassisk 2003-versjon.

Tidligere endte disse druene i kooperativenes blandinger, men siden 2000 har sønnen Davide tappet vinene med egen etikett. Og ikke minst gjennomført en kraftig kvalitetsøkning på druematerialet i form av redusert avkastning og som en naturlig konsekvens også bedre viner.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen. Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Vi gjør oppmerksom på at dersom Vinmonopolet hevder at vinen (50492) er utsolgt, og ikke tilgjengelig før 18. mars, så er dette basert på gammel informasjon. Vinen er kommet inn på lager hos distributør og har ordinær leveringsdyktighet. Dette pr. 6. mars 2008 kl. 08:38.

 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis. Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene
+
Godbiter i pollisten

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene

Chinon og cabernet franc som lagringsobjekt er i trygge hender fra denne produsenten som har veldig gunstige priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen
+
Ukens vin

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen

Direkte pressete pinot noir-druer med høy syre gir en veldig lys og elegant rosévin som balanseres av litt restsødme. Perfekt til krydret mat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Barn i alle aldre vil juble for dette til middag
Dagens rett

Barn i alle aldre vil juble for dette til middag

Fiskeboller er en perfekt start på uka, spesielt i denne settingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Bakt skreifilet med pesto og masse gode grønnsaker er velkommen helgekos
Dagens rett

Bakt skreifilet med pesto og masse gode grønnsaker er velkommen helgekos

Denne helgens fiskemåltid er med den luksuriøse skreien. Den har en nøytral smakskarakter som gir innspill til variert tilbehør, og passer utmerket med pesto og mengder av friske grønnnsaker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene
+
Godbiter i pollisten

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene

Chinon og cabernet franc som lagringsobjekt er i trygge hender fra denne produsenten som har veldig gunstige priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen
+
Ukens vin

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen

Direkte pressete pinot noir-druer med høy syre gir en veldig lys og elegant rosévin som balanseres av litt restsødme. Perfekt til krydret mat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Takk klimaendringene, for her får du mye Burgund-pinot for pengene
+
Godbiter i pollisten

Takk klimaendringene, for her får du mye Burgund-pinot for pengene

Når temperaturene øker, blir også Burgund-appellasjonene mest anerkjent for sine hvitviner interessante også for pinot noir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Tjuvstart påsken nå, og fyll opp med topp vin i papp
+
Ukens vin

Tjuvstart påsken nå, og fyll opp med topp vin i papp

Om du er blant de mange som vil ha en treliter med rødvin i bakhånd, er denne nyheten vel verd å sjekke ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Se alt det gode du kan bruke kinakål til
Guide

Se alt det gode du kan bruke kinakål til

Kinakål er en av de absolutt mest populære grønnsaker i de siste 40 årene, til tross for at den i dag også er en dels utskjelt grønnsak. Men den fortjener en langt bedre omtale. Prøv noen av oppskriftene du får her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Barn i alle aldre vil juble for dette til middag
Dagens rett

Barn i alle aldre vil juble for dette til middag

Fiskeboller er en perfekt start på uka, spesielt i denne settingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her