Endringer på Kafé K

Med glasstak over bakgården kan Kafé K i Porsgrunn booke store band året rundt. Menyen er allerede fornyet.
Redaksjonen
15 Oktober 2008 - 13:00

- Helt ferdig vil overbygget koste rundt fire-fem millioner kroner, sier daglig leder Erik Elm på Kafé K.
 
Nylig fikk kaféen en uteplass som har blitt svært populær om sommeren.
 
Neste steg er å lage et glasstak over gårdsrommet.
 
Ferdig til jul
Nå gjenstår søknad om igangsettelse. Går alt etter planen, vil deler av overbygget stå ferdig rundt juletider.
 
- Skal vi ha råd til store artister og band, må vi også ha kapasitet til et stort publikum. Får vi overbygget på plass, kan vi ha rundt 250 publikummere i bakgården, året rundt, sier Elm.
 
Han er veldig fornøyd med den nye uteplassen ved elven.
 
- Takket være den, har vi hatt mange flere gjester her i sommersesongen, sier han til Telemark Arbeiderblad.
 
Ny meny
Kafé K har fått med seg Elke S. Stangeland fra Sansenes kjøkken til å fornye menyen. Sammen med kjøkkensjef Mishan Karlsböck har hun blant annet sørget for en egen søndagsmeny. Da satser de stort sett på tradisjonsmat.
 
- Vi prøvde den ut forrige søndag, med røkt svinekam til middag og tilslørte bondepiker til dessert, sier Stangeland.
 
Konseptet slo an og alt ble utsolgt.
 
Sesongbetont
Sesongen skal bestemme hvilke råvarer som skal brukes.
 
- Nå er det for eksempel høysesong for elgkarbonader, lam og salt kjøtt, sier Stangeland.
 
Hun skal være kokk på Kafé K. frem til 20. oktober. Ellers driver hun Sansenes kjøkken på Bratsberg brygge, og satser på lukkede arrangementer.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her