Endringer på Kafé K
Med glasstak over bakgården kan Kafé K i Porsgrunn booke store band året rundt. Menyen er allerede fornyet.
Redaksjonen
15 Oktober 2008 - 13:00
- Helt ferdig vil overbygget koste rundt fire-fem millioner kroner, sier daglig leder Erik Elm på Kafé K.
Nylig fikk kaféen en uteplass som har blitt svært populær om sommeren.
Neste steg er å lage et glasstak over gårdsrommet.
Ferdig til jul
Nå gjenstår søknad om igangsettelse. Går alt etter planen, vil deler av overbygget stå ferdig rundt juletider.
- Skal vi ha råd til store artister og band, må vi også ha kapasitet til et stort publikum. Får vi overbygget på plass, kan vi ha rundt 250 publikummere i bakgården, året rundt, sier Elm.
Han er veldig fornøyd med den nye uteplassen ved elven.
- Takket være den, har vi hatt mange flere gjester her i sommersesongen, sier han til Telemark Arbeiderblad.
Ny meny
Kafé K har fått med seg Elke S. Stangeland fra Sansenes kjøkken til å fornye menyen. Sammen med kjøkkensjef Mishan Karlsböck har hun blant annet sørget for en egen søndagsmeny. Da satser de stort sett på tradisjonsmat.
- Vi prøvde den ut forrige søndag, med røkt svinekam til middag og tilslørte bondepiker til dessert, sier Stangeland.
Konseptet slo an og alt ble utsolgt.
Sesongbetont
Sesongen skal bestemme hvilke råvarer som skal brukes.
- Nå er det for eksempel høysesong for elgkarbonader, lam og salt kjøtt, sier Stangeland.
Hun skal være kokk på Kafé K. frem til 20. oktober. Ellers driver hun Sansenes kjøkken på Bratsberg brygge, og satser på lukkede arrangementer.
Forsiden akkurat nå