Matkurs og vinkurs

Vinkurs 7. mars i Oslo

Smak fantastisk Bordeaux i både legendariske årganger og i magnumflasker

Smak fantastisk Bordeaux i både legendariske årganger og i magnumflasker

Denne kveldens to vinslott huser enestående årganger som 2005, 2009 og 2010. Opplev vinenes utvikling fra år til år, og se hvilken forskjell en magnumflaske kan utgjøre
19 Januar 2022 - 12:00

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Se rabatten lenger ned på siden.

Det er ikke mange produsenter som år etter år leverer så god kvalitet at de kan forsvare 50 år på Vinmonopolet. Det kan dog Château Coufran skryte på seg, og det er virkelig velfortjent. Vi feirer derfor dette jubileet med storfint besøk av en av vinhusets eiere, Fréderic Vicaire, som vil geleide dere gjennom en årgangsrik aften.

Bordeaux er et av verdens aller mest kjente vinområder og her finner du utrolig mange lekre viner i alle prisklasser. Noen av de aller beste årgangene de siste 20 årene må være blant annet 2005, 2009, 2010 og 2015. På denne smakingen får du smake viner fra akkurat disse fabelaktige årgangene. I tillegg blir det tatt frem noen perler i magnumflaske som vil vise deg hva det er som gjør disse flaskene så spesielle.
Gjennom denne smakingen får du se viner fra Coufran og Verdignans fantastiske lagringsevne, og ikke minst lære mer om hvor forskjellig en årgang kan være fra en annen.

Her kan du lese mer om Château Coufran

I dag ligger vinhusene Château Coufran og Château Verdignan side om side. Til tross for at de samme menneskene står bak vinene som produseres på de to slottene, er resultatene meget forskjellig. Ch. Coufrans signaturdrue er nemlig merlot, hvilket er sjelden i denne delen av Bordeaux, mens Ch. Verdignan hovedsakelig bruker den mer klassiske Medoc-druen cabernet sauvignon.

Ch Verdignan er den eldste vingården i Saint Seurin de Cadourne
Château Verdignan er den eldste vingården i Saint Seurin de Cadourne

Ch Coufran.jpg [392.07 KB]


Til sammen sitter de to vinhusene på rundt 5 millioner flasker i kjellerne sine, og grunnen til dette er nettopp de mange årgangene som oppbevares frem til de er klare til å selges. Og det er disse vi skal gjøre bekjentskap med gjennom denne smakingen. Vi vil også få mulighet til å være med på å påvirke hvilken versjon som skal erstatte Ch. Coufran 2010 på Vinmonopolet, og vi vil naturligvis få sammenlikne det hele med ung vin fra 2018.


Dette blir med andre ord en kveld som vil fjerne all tvil om hvorfor disse vinene er så enormt populære, og som vil demonstrere deres utrolige lagringsdyktighet.

Fréderic Vicaire
Fréderic Vicaire (Foto: Geir Salvesen)


Fréderic Vicaire er 4. generasjons
vinmaker i familien Miailhe og styrer
i dag både Ch. Coufran og Ch. Verdignan.
Han kommer til Norge for å feire 50-årsjubileet
og guide oss gjennom denne historiske smakingen av eldre årganger.  

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern, har begrenset antall deltakere og faste, tilviste plasser. Du får kun sitte sammen med de du har bestilt med. Dersom dere ikke har bestilt sammen og ønsker å sitte på samme bord, send en e-post til kurs@aperitif.no senest 1 døgn før kursstart.

Vinliste
                                      Kveldens viner. Endringer kan forekomme.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her