Tyskland har høstet inn i underkant av 6,9 millioner hektoliter druer, 25 prosent mindre enn i fjor. I Pfalz-regionen sank avlingen med 30 prosent, mens Rheinhessens resultat ligger 22 prosent under fjorårets, skriver Decanter.com.
Det tyske vininstituttet (DWI) uttaler at kvaliteten blir klassifisert som "god", og at vinene fra årets druer vil bli slankere, men friskere og fruktigere enn de seneste årens produkter.
- Fallet i avlingene skyldes lave temperaturer under blomstringen, sier Norbert Weber, president de tyske vinprodusentens forening.
I tillegg bidro en ekstremt kald og fuktig august til at mange vinprodusenter måtte gjøre et strengt utvalg fra stokkene, og fallet i produksjon betyr også at det blir få druer igjen for produksjon av eiswein.
- Det har vært et vanskelig år for vinprodusentene, sier Weber. Det krever nerver av stål og en stor dose tålmodighet å takle en situasjon som denne.