Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.
Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal
Ogier Châteauneuf-du-Pape Bois de Pied Redal 2012 (99143) er en parfymert og elegant vin med fine røde og mørke toner, bløt og innsmigrende med god frukt. Et veldig godt valg til retter med vilt eller lam, både i «klassisk norsk» smaksretning (brunost og rømme) og med mer kontinental touch.
De berømte rullesteinene
Den er i motsetning til de fleste viner fra Châteauneuf-du-Pape laget av druer fra økologisk dyrkete druer, men i likhet med brorparten av vinene herfra er den en blanding av druer fra flere parseller. Området har en relativt stor variasjon av jordsmonn, selv om rullesteinene i det øvre jordlaget er dets varemerke.
Ogier Clos de l'Oratorie des Papes Rouge 2010 (51580) derimot er en enkeltvinmarksvin fra historiske Clos de l'Oratoire. Dette er en innhegnet vinmark på hele 20 hektar med kalkstein, sand og rødleire under de typiske rullesteinene som magasinerer solvarmen til langt utover kvelden.
Ekstra god friskhet
Resultatet er en vin med en langt større kompleksitet og ikke minst lagringspotensial – for bare noen tiere ekstra. En slik vin nyter godt av et år som 2010 som er friskere i frukten enn den noe rikere 2009. Den bærer takket være denne friskhetheten sine 14,5 prosent veldig godt.
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.
Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis. Les mer her (klikk) og bli abonnent.
Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.
Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.
Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.