Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 3. mai i Oslo

Eksklusive toppviner fra Tyskland med utsikt over hele Oslo

Eksklusive toppviner fra Tyskland med utsikt over hele Oslo

Bistro Tolvte på toppen av Munch-museet viser sin strålende matlaging til viner fra fire av de aller beste produsentene i Tyskland.
25 Mars 2023 - 11:45

Onsdag 3. mai kommer hele fire tyske produsenter til Oslo, og har med seg sine aller beste viner. Du får smake Tysklands kanskje beste musserende viner, og chardonnay og pinot noir fra topprodusenter. De som tar turen er, Griesel Sekt, Weingut Salwey, Peter Wagner og Bernhard Huber, og vinmakerne vil selv fortelle om vinene sine. Kjøkkensjefen på Bistro Tolvte, som er restauranten til Munch-museet, lager en eksklusiv meny tilpasset åtte viner fra disse flotte produsentene.

Niko Brandner er vinmaker hos Griesel Foto: Griesel Sekt

Griesel lager kanskje de aller beste musserende vinene i hele Tyskland, det som tyskerne kaller sekt. De lager alle sine viner på champagnemetoden med lang annengangsgjæring på flaske. De bruker de samme druene som i Champagne, altså chardonnay, pinot noir, pinot meunier og pinot blanc, i tillegg til at de lager strålende musserende viner av riesling. Vinene har blitt godt tatt imot av verdens anmeldere.

Les mer om Griesels fantastiske viner her

MJL07652.jpg [736.26 KB]
Peter Wagner gjør mye av arbeidet
selv i vinmarkene (Foto: Weingut Wagner)

Peter Wagner rev i 2010 opp familiens gamle vinstokker i Kaiserstühl i Baden, og erstattet disse med chardonnay og pinot noir. Tidligere hadde familien solgt druene sine til et kooperativ, men nå ville Peter lage sine egne toppviner. I dag lager han viner inspirert av Burgund, og lagrer de på gamle eikefat fra Burgund, og kun 37 år gammel er han langt på vei til å oppnå målet sitt.


Les mer om Peter Wagner her

En annen som er inspirert av Burgund er Konrad Salwey som også holder til i Kaiserstühl, han lager viner på alle pinot-druene, altså pinot noir, pinot blanc og pinot gris, som henholdsvis heter spätburgunder, weissburgunder og grauburgunder på tysk. Konrad har selv jobbet lenge i Burgund, og du kan tydelig smake dette i vinene. I tillegg er han så heldig å inneha noen av de beste vinmarkene i Baden.

I tillegg til godbitene over får vi besøk av stjerneprodusenten Bernard Huber, som er en veldig kjent produsent i Baden. Spesielt kjent for sine røde viner laget av spätburgunder, eller pinot noir om du vil. De solgte også druene sine til kooperativ fram til Bernhard snudde om på dette i 1987. I dag er det sønnen Julian som driver vingården videre, og vinene blir stadig bedre. I tillegg til de flott røde lager han også strålende chardonnayer som noen ganger har et innslag av weissburgunder. Huber sine viner er svært ettertraktede og blir raskt utsolgt i hele verden, inkludert det norske vinmonopolet. Du får smake hans mest populære hvite vin, i tillegg til en ni år gammel årgang av den røde Malterdinger som beviser hvor bra disse vinene lagrer.

Julian Huber jobber i vineriet Foto: Huber

Se hva Apéritif mener om vinene til Bernhard Huber her

Som tidligere nevnt tar alle vinmakerene turen selv denne kvelden, en unik sjanse til å få en ganske intim middag med disse produsentene og samtidig smake viner som blir raskt utsolgt på markedet. I tillegg kan du nyte vinene med utsikt over hele Oslo, og få en nydelig meny fra et av Oslos beste kjøkken.

101221 Tolvte_056_F.jpg [11.16 MB]

Allergi
Vil vi gjøre deg oppmerksom på at dersom du har eventuelle allergier er du nødt til å melde i fra om dette på forhånd. Har du bestilt plass for flere, så står du ansvarlig for å melde i fra til oss om noen i gruppen skulle ha noen form for allergi. Eventuelle allergier kan sendes på e-post til kurs@aperitif.no senest en uke i forveien.

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Husk at du som abonnent får rabatt på dette kurset

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées
Ukens drink

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées

Denne franske klassikeren som nå feirer sine første 100 år, mikses med noen av landets fremste ingredienser, cognac og urtelikør. Når den toppes med litt champagne, lever den opp til navnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
+

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien

Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre
Dagens rett

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre

Sheperds pie lages vanligvis med vanlig kjøttdeig, men her er det et enda bedre og smaksrikt alternativ som er brukt, nemlig reinsdyrhakk eller reinskav som tilberedes rett fra fryst tilstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées
Ukens drink

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées

Denne franske klassikeren som nå feirer sine første 100 år, mikses med noen av landets fremste ingredienser, cognac og urtelikør. Når den toppes med litt champagne, lever den opp til navnet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her