Drinker til jul og nyttårsfesten

En drink i ny og ne i løpet av julehøytiden vil sikkert mange sette pris på. Men hva skal du servere? Nedenfor finner du en rekke tips til smakfulle kandidater til julens drikkevarer. Mye bakgrunnsstoff om drinker og råvarer, samt hvordan selve miksingen
Redaksjonen
01 Desember 2005 - 02:02

Hva skal du servere gjesten når de strømmer inn døra? En velkomstdrink eller kanskje noe mye enklere; en bowle som du gjør klar på forhånd og som de nyankomne selv forsyner seg av. Blir det bare deg og et par venner, har også vi supre oppskrifter på noe varmt med noe godt i. Det smaker ekstra godt når gradestokken viser tosifret minus. [Les mer]

Den beste cocktailen i verden kommer fra shakeren til den 25 år gamle portugisiske bartenderen Ricardo Serrao Severin. Hans kreasjon Blue Temptation vant førstepremien ved The International Cocktail Competition i Lisboa nylig.Apéritif gir deg oppskriften. [Les mer]

At gin som holder over 40 prosent er bedre enn de markedstilpassete 37,5-utgavene er denne testen av i alt 22 ulike ginmerker et godt bevis på. Best av alle er.... [Les mer]

Kvaliteten på vodkaene som tilbys det norske markedet er gjennomgående svært høy. Det er konklusjonen etter at Apéritif har blindsmakt i alt 34 ulike produkter, både ren og smakstilsatt vodka. Bruksområdene er imidlertid forskjellige. [Les mer]

Dry martini er en av verdens mest populæreste drinker. Samtidig som den kanskje er den det er skapt flest historier rundt, sanne eller usanne. Mange av dem dreier seg om hvordan lage den tørrest mulig. [Les mer]

Fløtebaserte likører som Baileys er en dessert i seg selv og er en utmerket ingrediens i en rekke kaker og desserter. Her får du gode tips og varierte oppskrifter. [Les mer]

Duften og smaken av tropiske frukter gir assosiasjoner til en mer bedagelig og behagelig tilværelse enn norsk senvinter. Knut Hveding og Rune Pal fra Fogo Bar og Restaurant samt Buddha Bar frister med juice i så vel drinken som i maten. [Les mer]

Smaken av pasjonsfrukt er en av de mest pirrende tropiske aromaene. Passoã er ren nytelse enten du bruker den som mikser eller i desserten. [Les mer]

Vodka ble opprinnelig produsert med smakstilsetning, og på 1700- og 1800-tallet fantes det over 100 forskjellige typer. Etter en tid hvor vodkamarkedet har vært fullstendig dominert av nøytral vodka, er nå smakstilsatte sådanne på full fart tilbake. Smirnoff har blant andre lansert fire friske typer. Her får du forslag til drinker og desserter. [Les mer]

Her får du vite hvordan du kan bygge opp en drink, og hvilke feil som ofte gjøres. [Les mer]

Skal du gjøre karriere som bartender, enten i en virkelig bar eller i din private, må du kunne behandle glass riktig, og samtidig kunne velge riktig glass til drikkevarene du skal serverer. Her får du vite hvordan glass skal behandles samt hvordan de enkelte glasstypene egentlig ser ut.

Relevante tjenesterfra Apéritif
Apéritifs Bar er lett å finne frem i selv om den inneholder over 800 drinker. Er du på jakt etter en cocktail, klikker du ganske enkelt på det i menyen. Vil du mikse en drink og har vodka i skapet, klikker du på vodka i menyen under "velg etter alkoholtype", dermed får du opp alle drinkene i baren som har vodka i seg. I tillegg finnes mange nyttige artikler om hvordan du skal mikse og hvilke glass du eventuelt skal bruke.

Apéritif lanserer nå nok et helt nytt verktøy spesielt for deg som er glad i å mikse dine egne drinker. En online bartender som er din private hvor du kan ta vare på alle de drinkoppskriftene du ønsker. Du kan logge deg på hjemmefra og skrive ut handleliste fra jobben. Alltid tilgjengelig.

Nå kan du søke etter drinker i Apéritifs rikholdige drinkdatabase. Er det en drink med vodka du vil lage, skriver du ganske enkelt vodka i søkefeltet og får opp flere hundre drinker å velge mellom. Avansert søk lar deg dessuten søke etter drinktype og hovedingredienser.

Har du selv en oppskrift du vil dele med andre, sender du den til Apéritif. Selvfølgelig vil redaksjonen merke oppskriften med ditt navn. Bruk skjemaet, som du finner en link til i tittelen eller ved å trykke her. Husk å hake av for drink-oppskrift.

Relevante seksjoner hos Apéritif
w Apéritif - Bartender
w Apéritif - Ukens drink
w Apéritif - Min bartender
w Apéritif Pollisten - Brennevin

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Flekken er faktisk en drink - og en riktig innsmigrende sådan
Ukens drink

Flekken er faktisk en drink - og en riktig innsmigrende sådan

Snodig navn på en drink, men likevel; Flekken er en både smaksrik og fargesterk kandidat til helgekosen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Libanon vokser mest på polet – denne produsenten er i særklasse
+
Godbiter i pollisten

Libanon vokser mest på polet – denne produsenten er i særklasse

Enkeltdrueviner både av det ytterst lokale og det mer internasjonale slaget, men alltid biodynamisk dyrket og naturlig laget, det er den for Libanon unike formelen til Maher Harb.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Grisebillige burgundere
+
Ukens vin

Grisebillige burgundere

Det må viner til 159,90 som også smaker veldig godt, med rette kunne kalles i dag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum
+

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum

Den italienske ansjossausen, colatura di alici, fra Cetara på Amalfikysten har aner fra Romertiden, og lages i stor grad slik fortsatt. Vi har besøkt restauranten Acquapazza som lager sin egen saus.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Flekken er faktisk en drink - og en riktig innsmigrende sådan
Ukens drink

Flekken er faktisk en drink - og en riktig innsmigrende sådan

Snodig navn på en drink, men likevel; Flekken er en både smaksrik og fargesterk kandidat til helgekosen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Libanon vokser mest på polet – denne produsenten er i særklasse
+
Godbiter i pollisten

Libanon vokser mest på polet – denne produsenten er i særklasse

Enkeltdrueviner både av det ytterst lokale og det mer internasjonale slaget, men alltid biodynamisk dyrket og naturlig laget, det er den for Libanon unike formelen til Maher Harb.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når pærene er så gode som nå, fortjener de å spille hovedrollen
Dagens rett

Når pærene er så gode som nå, fortjener de å spille hovedrollen

Søte pærer kombinerer utrolig godt med en smaksrik kremet ost, som gorgonzola eller annen type om du ikke liker blåmuggkarakteren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til fårikål
Mat og vin i kombinasjon
Vin til fårikål

Slik velger du vin til fårikål

Stadig flere serverer fårikål som festmat, men hva serverer vi å drikke til den norske klassikeren?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en smaksrik gryte med kylling, couscous, chili og eple
Dagens rett

By på en smaksrik gryte med kylling, couscous, chili og eple

Denne herlige kyllingretten har inspirasjon fra høstens norske epler og Middelhavet - dessuten er den rask å lage.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grisebillige burgundere
+
Ukens vin

Grisebillige burgundere

Det må viner til 159,90 som også smaker veldig godt, med rette kunne kalles i dag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her