Alkoholfri
Destillat uten alkohol? Ja, det er mulig
Foto: (Rob_LawsO)

Destillat uten alkohol? Ja, det er mulig

Seedlip er verdens første destillat uten alkohol som er tatt imot med stor entusiasme av flere enn 200 Michelin-restauranter og ledende cocktailbarer verden rundt, også i Norge. Og nå er den til og med å få på polet.
Aase E. Jacobsen
01 Mars 2019 - 10:58
 

Bak denne ideen som kan høres noe vill ut, står den britiske bonden Ben Branson. Han lot seg inspirere av hvordan 1600-tallets apotekere destillerte alkoholfrie botemidler basert på urter. Han brukte to år med destillatører, dyrkere og historikere for å komme fram til det du kan smake i dag.

Seedlip fremstilles gjennom en prosess som tar seks uker hvor hver enkelt botaniske ingrediens behandles separat gjennom uttrekk (i alkohol) og destillering som henter ut selve aromaene og dessuten fjerner alle rester av alkohol. Seedlip er altså vann som er tilført aromaer gjennom destillering og har ingen kunstige eller naturlige søtnings- eller smakstilsetninger.

Ben Branson reiser nå verden rundt for å vise fram dette unike destillatet. Foto: 

 

Dette alkoholfrie alternativet kommer i tre ulike smaker: Seedlip Garden 108 er urtepreget med litt gress og syrlig karakter. Seedlip Grove 42 har klar appelsinsødme og -bitterhet. Mens Seedlip Spice 94 er veldig tørr og trepreget. Alene er de ikke så veldig interessante, men i møtet med tonic skjer det små undre. Prøv selv. Anbefalt dose er 5 cl Seedlip over is som toppes med tonic soda. Pris er 299 NOK for 70 cl. Seedlip kan bestilles hos Leske.no.

 Så fristende kan en alkoholfri drink være. Bare vent til du har smakt den. Det er nesten ikke mulig å kjenne forskjell. Bortsett fra at du kan drikke mange og fortsatt føle deg tipp-topp. Foto: Rob_LawsO
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap
+
Godbiter i pollisten

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap

Men fra vinbønder med begge beina godt plantet i tradisjonen for kvalitet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fylte sprøstekte pitabrød kan bli din nye favoritt
Dagens rett

Fylte sprøstekte pitabrød kan bli din nye favoritt

Denne palestinske tradisjonen minner om quesadillas, piroger og empanadas, men utkonkurrerer alle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her