Godbiter i pollisten
Denne champagnen er billigere på polet enn taxfree

Denne champagnen er billigere på polet enn taxfree

Pommery Brut Royal er riktignok bare en tier billigere, men en god påminnelse om at champagne ikke er så billig på flyplassen som mange tror. De to andre er en historie for seg.
Aase E. Jacobsen
21 Juni 2017 - 14:45

Pommery standardchampagne er med en pris på 309,90 nå en av de rimeligste champagnene på polet, og desidert billigst av de klassiske champagnehusene. Den gjør jobben når du skal ha en champagne som når bredt ut, ikke er for tørr og heller ikke for sødmefylt. Perfekt som velkomstdrink eller som gave. Den finnes dessuten i 26 polutsalg om du skulle trenge en flaske allerede i dag.

Her kan du se hvor du kan kjøpe denne champagnen allerede i dag

Men den aller største interessen fra min side er knyttet til husets toppcuvée Pommery Cuvée Louise 2002 som i denne legendariske årgangen er aldeles fantastisk. For 1099 kroner – som er en veldig bra pris sammenlignet med hva den koster på kontinentet - får du en svært konsentrert og ikke minst lagringsdyktig champagne som fortjener forseggjorte retter med kylling, svin, kalv, foie gras eller også hummer og godsaker som kveite eller piggvar.

Det er alltid et «men» ved slike store viner, og det er tilgjengeligheten. Det finnes i skrivende stund drøyt hundre flasker, så trå til om du vil oppleve denne champagnen. Det er enda færre flasker igjen av Pommerys spesialutgave av Louise, nemlig 2004 extra brut. Den er omkorket uten tilsetning av søt druemost (liqueur d’expedition) og er derfor tørrere enn «normalt». 2004 er ikke like konsentrert som 2002, men fortsatt en strålende champagne og ikke minst sjelden.

Startet den tørre trenden

Den er faktisk en honnør til trenden som Pommery i sin tid startet, nemlig å introdusere en helt tørr champagne på det britiske markedet. Det skjedde allerede i annen halvdel av 1800-tallet. Og siden ble England et foregangsmarked for tørr champagne.

I dag er det imidlertid bare unntaksvis at Pommery lager champagne uten såkalt dosage, men kanskje det vil forandre seg etter dette «stuntet» med Louise?

Champagneeksperten Richard Juhlin er kanskje den som har smakt mest Pommery av alle og han understreker den lagringsdyktige stilen. Min erfaring støtter den påstanden. Blant annet smakte Cuvée Louise 1981 – et godt år for champagne – fortryllende ungdommelig 20 år etter. Personlig elsker jeg den småkitsche gullfolien på toppen av flasken. Den setter i alle fall meg i den rette stemningen for ekstra god champagne. 

Her kan du studere alle smaksnotatene for Pommery

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nå får fiskebollene konkurranse
Dagens rett
Fiskegryte med frikassesaus

Nå får fiskebollene konkurranse

Om fiskeboller i hvitsaus er det eneste familien vil ha av fisk, skal du overbevise dem med denne oppskriften på fiskefrikassé.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her