Drikke
Den store champagneguiden - Extra Brut NV

Den store champagneguiden - Extra Brut NV

Redaksjonen
15 Desember 2014 - 11:05

Det er på tide å kjøpe inn champagne til årets heftigste partyperiode. Enten det er snakk om bobler til å skåle inn det nye året, drikke til juleselskapet, julegave til ansatte eller noe å legge i egen kjeller, bør du finne noen interessante flasker blant de 225 vi har testet i løpet av de siste 24 månedene. Både i basis-, bestillings-, spesial- og tilleggsutvalg. For hver av disse er det imidelrtid egne regler for bestilling/innkjøp.

Basisvarer kan gå tom i disse hektiske førjulstider. Bestillingsvarer bør bestilles raskt. Om spesialvarene fortsatt finnes i ditt nærmeste spesialpol, vet du ikke før du kommer dit. Og for tilleggsutvalget er det krav til mengder bestilt.

Du kan også gi bort et champagnekurs i julegave

Men det skal altså godt gjøres at du ikke finner noen bobler å glede deg over. Her får du noen raskt tips på veien.

Fra aperitiff til dessert

Skal champagnen nytes nå, gå for brut eller extra brut uten årgang (NV).

Her finner du alle brut NV

Her finner du alle extra brut NV

Årgangschampagnene som er testet spenner over flere tiår, men de fleste er fra 2000-tallet. Mange av dem har derfor godt av et opphold i en kjeller nær deg.

Her finner du alle årgangschampagnene

Men finner du en moden årgangschampagne, er det knapt noe som overgår den til julehelgens menyer.

Rosa champagne er en kategori som får stadig økt oppmerksomhet, både fordi mange foretrekker den framfor den hvite, og fordi kvaliteten og tilbudet er i positiv utvikling.

Her finner du de rosa champagnene

Halvtørre champagner har begrenset interesse, men å matche desserten med en slik champagne, er alltid et morsomt innslag i en festmeny.

Og her er de søteste champagnene

Slik ble testen gjennomført
Produktene er smakt gjennom perioden 2013-2014. Alle priser er polets pr. 1. desember 2014.

Extra Brut NV

Extra Brut NV - spesialbutikkene

Følgende varer finnes kun i de syv spesialbutikkene rundt om i landet (Oslo-Vika og Oslo-CC Vest, Bergen, Trondheim, Hamar, Sandnes og Sandefjord). Det er ingen garanti for at produktene finnes i ditt nærmeste spesialpol, så kontakt polets kundesenter på 04560 dersom du ønsker opplysninger om lagerstatus.

Extra Brut NV - tilleggsutvalget

Denne varen må bestilles med et minstekvantum. Sjekk med polets kundesenter på 04560 for lagerstatus og minimumsantall.

Pol Roger Pure Extra Brut (62583)

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her