I snart 100 år har denne enkle, men utrolig smakfulle drinken overlevd tidens tann, og den er like populær i dag som den var da den først ble funnet opp.
Klassiske drinker er å finne på alle barkart, og de siste årene har det vært en voldsom interesse for de gode gamle klassikerene.
Se flere klassiske drinker her
Denne udødelige klassikeren stammer fra en av verdens mest berømte barer gjennom alle tider - Harry's Bar i Paris.
Mot slutten av første verdenskrig lagde Harry MacElhone sin første Sidecar ved å blande like deler cognac, sitruslikør og ferskpresset sitron.
Drinken ble raskt en suksess i baren han og fikk naturligvis en ledende rolle i hans store cocktailbok fra 1922.
Cognac er mye mer enn bare en avec, og kan med fordel brukes i de lekreste drinker slik som her.
Lurer du på hvordan kjellermesteren blander for å få en perfekt cognac?
Da bør du bli med oss på et helt spesielt kurs den 29. april hvor vi sammen med kjellermester Jean-Philippe Bergier og Toralf Bølgen smaker utrolige cognacer og blander vår egen cognac!
Cognackurs 29. april i Oslo - bland din egen cognac
Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter online.
Vi i Apéritif ønsker deg en riktig god helg!
Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.
Her kan du søke i Apéritifs drinkbase
Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post. Se lenger ned for mer info.
Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Bartender
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her
Ukens drink som e-post er en tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis. Hver fredag får du som abonnerer på Ukens drink en e-post med helgens lekreste drink - rett i e-postkassen din.