Ny Nordisk Mat (NNM) inntar Mathallen i Oslo den 6. - 7. november 2012. I forbindelse med konferansen inviteres det til en presselunsj med nordisk mat på menyen.
Lunsjen krydres med en diskusjon om det nordiske måltidets status blant barn og unge, det offentlige måltidet, samt helse og ernæring. Det blir også innslag og aktiviteter som kokeboktorg med forfattersamtale, barn fra Geitmyra som tilbereder morgendagens lunsj og en utstilling om Ny Nordisk mat.
LES OGSÅ: Lanserer ny nordisk matportal og kokkekonkurranse
I presselunsjen deltar disse med foredrag og innledninger:
• leder for styringsgruppen og landsbygdsutvikler Lena Brenner (Åland) og leder av arbeidsgruppen og forskningsdirektør for Nofima, Einar Risvik (Norge)
• En representant fra Food and Agriculture Organization, FN
• Andreas Viestad, Geitmyra matkultursenter for barn
• Rektor Hannu Husa (Sverige), Nyköpings Strand Utbildningscentrum
• Professor Päivi Palojoki (Finland), Helsingfors universitet og Unn Karin Olsen (Norge), Stiftelsen Norsk Matkultur
• Kokk Dag Tjersland
• Hovedtalere fra seksjonene Barn & mat, Offentlig måltid og Mat og ernæring ved Ny Nordisk Mat
31. oktober går et liknende arrangement av stabelen i Helsinki. Der setter unge finske mesterkokker sesongens råvarer på bordet mens produsenter, kokker, beslutningstakere i det offentlige – og forbrukere – skal diskutere hvordan kortreist mat og det offentliges rolle i matpolitikken kan styrkes.