De beste vinene fra mer enn 20 vinhus

I mai er det duket for en fabelaktig vinsmaking med en bredde du sjelden ser maken til i det du får muligheten til å smake flere hundre viner. Bli med du også da vel.
Redaksjonen
06 Mai 2011 - 14:50

Hva er vel bedre enn å starte en ny uke med å lære mer om vin gjennom dette unike arrangementet hvor du vil finne en bredde du sjelden ser maken til.
 
Denne dagen får vi celebert besøk fra hele 26 vinhus, og du har en unik mulighet til å møte menneskene bak noen av verdens flotteste viner i det vi inviterer til Vinosus - glad i vin 2011.
 
Gå ikke glipp av denne supersmakingen
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her (klikk)
 
Stor bredde
Her vil du finne legendariske viner med enorm karakter, side om side med mer hverdagsviner, fra flere av de mest klassiske vinområdene i verden. Du vil få muligheten til å smake flere hundre viner i løpet av arrangementet.
 
Du kan også møte produsentene selv og få svar på mange av de spørsmålene du måtte ha om deres viner og deres historie.
 
En oversikt over hvilke områder og produsenter som blir representert finner du nederst i denne artikkelen.
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Vinosus">Disse vinhusene er representert denne dagen (klikk)
 
Smakfullt og unikt arrangement
Denne mandagen vil representanter fra de enkelte vinhusene vise deg sine beste viner - du velger selv hvilke produsenter du ønsker å konsentrere deg om.
 
Arrangementet vil ta form av en åpen smaking med en rekke utstillere, hvor du selv kan velge hvem du vil besøke og hva du vil smake.
 
Ta med deg dine gode kolleger på en uforglemmelig vinsmaking på Vinosus 2011.
 
è Meld deg på her (klikk)
 
KUN presse, Hotell- og restaurantbransjen og Vinmonopolets ansatte.
 
Tid: Mandag 9. mai 2011 kl. 13.00 - 20.00
 
Pris: Gratis for presse, Hotell- og restaurantbransjen og Vinmonopolets ansatte.
 
Sted: Hotel Continental,
Teatersalen (3. etg)
Stortingsgaten 24-26, 0161 Oslo.

Arrangementet mandag 9. mai forløper seg slik:
 
kl 13.00 - 17.00 Åpent for presse og Hotell- og restaurantbransjen
kl 17.00 - 20.00 Åpent for Vinmonopolets ansatte.
 
NB! Du må jobbe innen presse, Hotell og restaurant eller for Vinmonopolet for å benytte påmeldingsskjemaet ovenfor.
 
Påmelding for vanlige vininteresserte vil bli annonsert via Apéritifs vanlige kurssider  (klikk).
 
Spørsmål? Send en mail.
 
Vinosus 2011 arrangeres av Vinarius, Vinum og Plusvini.

Disse vinhusene vil du få møte på Vinosus - glad i vin 2011:
 
Alves de Sousa - Douro, Portugal
Azienda Agricola Gorgo - Veneto, Italia
Azienda Agricola Schiavenza - Piemonte, Italia
Bodegas Catena Zapata - Mendoza, Argentina
Bodegas Pisano - Uruguay
Cantina Valpantena - Veneto, Italia
Cefalicchio - Puglia, Italia
Château de Saint-Cosme - Rhône, Frankrike
Coulée de Serrant - Loire, Frankrike
Domaine des 2 Ânes - Languedoc, Frankrike
Domaine du Pech - Sørvest Frankrike
Domaine Huber-Verdereau - Burgund, Frankrike
Fritz Wieninger - Wien, Østerrike
Juve y Camps - Catalonia, Spania
La Stoppa - Emilia Romagna, Italia
Langmann - Weststeiermark, Østerrike
• Marie Thibault - Loire, Frankrike
Mas Foulaquier -Languedoc, Frankrike
Oxford Landing - South Australia
Paulinshof - Mosel, Tyskland
Peter Veyder-Malberg - Wachau, Østerrike
Pewsey Vale - Eden Valley, Australia
Quinta dos Roques - Dao, Portugal
Weingut Melsheimer - Mosel, Tyskland
Xavier Clua - Catalonia, Spania
Yalumba - South Australia
 
Vi tar forbehold om endringer i hvilke vinhus som vil være representert, og flere vinhus kan komme til etterhvert.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på arrangementet her (klikk)
 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her