Den danske matminister, Henrik Høegh, arbeider med å få det uoffisielle kokke-VM, Bocuse d'Or, til Danmark i 2012.
- Slik kan vi "brande" dansk gastronomi og styrke kokkenes posisjon både nasjonalt og internasjonalt. Det vil være med på å sette Danmark på kartet, sier Høegh til politiken.dk.
Kokker som har behov for å eksperimentere og utvikle nye matideer, vil få mulighet til det gjennom det nye MadExperimentarium som en arbeidsgruppe tilhørende Matministeriet, drøfter akkurat nå.
- Det er satt av ganske mye penger for å få noen av de beste danske kokkene med i MadExperimentariet, og de vil selvfølgelig få vederlag for sine aktiviteter der, påpeker Høegh.
En av tankene bak MadExperimentariet er også at dyktige kokker kan møtes for å utvikle nye matkonsepter slik at dansk gastronomi hele tiden utvikler sig.
- Mange kokker har ikke de nødvendige fasiliteter til å utvikle det de ønsker. Det vil de kunne få i MadExperimentariet, forklarer Louise Steenstrup, fullmektig ved matministerens kontor.
Hvordan det nye MadExperimentarium skal settes sammen er ennå ikke avklart. Utvalget leverer sitt forslag i slutten av mai måned.