Dansk dobbeltseier i Nordic Challenge

De norske finalehåpene nådde ikke helt opp i kokkekonkurransen Nordic Challenge.
Redaksjonen
25 Februar 2009 - 20:30

To av Norges fremste kokker; Heidi Bjerkan (Det Kongelige Hoff) og Jostein Medhus (Kulinarisk Akademi), måtte se seg slått av to dansker og en svenske i dagens finale i Nordic Challenge som fant sted i København.
 
Nordic Challenge er en kokkekonkurranse som arrangeres annenhvert år under den store matmessen Tema 09 som avholdes i København, og årets konkurranse er den tredje i rekken.
 
Nordiske råvarer
10 toppkokker fra de fem nordiske land har kjempet om å lage en treretters meny på nordiske råvarer for syv personer.
 
 
Årets råvarer som skulle benyttes var svinekjøtt av Duroc gris og fisken gjørs. Deltakerne kunne fritt velge hvilken av råvarene de ville bruke til henholdsvis forrett og hovedrett.
 
Desserten skulle inneholde beter, preserverte eller tørkede bær/frukter som er typisk for deltakernes hjemland, samt et meieriprodukt.
 
Tøff forberedelse
Det har vært en hektisk tid i kokkeverden så langt i 2009 med flere store kokkekonkurranser etterhverandre, og Heidi Bjerkan var en av seks finalister til Årets kokk 2009 som fant sted i februar.
 
Råvarene som var valgt ut var heller ikke helt til fordel for de norske kokkene, da såvel Duroc-gris og gjørs er vanskelige å få tak i utenfor Danmark.
 
Dansk storeslem
Det var Torsten Vildgaard som gikk av med seieren i årets konkurranse. Vildgaard jobber til daglig som sous chef på restaurant Noma i København, som regnes for å være skandinavias ledende restaurant med to stjerner i Michelin-guiden.
 
Hans landsmann Torsten Schmidt (restaurantene Malling & Schmidt og Nordisk Spisehus, Ålborg) tok sølvet, mens svenske Adam Dahlberg (Restaurant Mathias Dahlgren) tok bronsen.
 
De øvrige deltakerene i konkurransen var:
 
Norge:
Heidi Bjerkan (Det Kongelige Hoff)
Jostein Medhus (Kulinarisk Akademi)
 
Sverige:
Daniel Frick (Restaurant Lux)
 
Finland:
Jouni Toivanen (Chez Dominique)
Joni Ketonen (Restaurant Olo)
 
Island:
Hallgrimur Fridrik Sigrudarson (Restaurant Fridrik V)
Gunnar Karl Gislason (Dill Restaurant)
 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her