Makrell er ikke bare smaken av sommer, men også smaken av bærekraftig valg til middagsbordet. Dessuten er den alltid rimelig.
Dagens rett
Smaken av sommer er sikret med dampet makrell i en syrlig appelsinsaus
Makrell er det vi kaller ekte sommermat, og i dagens utgave friskes det hele opp med en lekker appelsinsaus.
21 Juni 2024 - 23:00
Dampet makrell med appelsinsaus
Fremgangsmåte
- Press appelsinene og tilsett 1 dl vann.
- Rens og skjær løk, purre og gulrot i skiver og ringer. Ha grønnsakene sammen med korianderfrø og appelsinsaft i en kasserolle og kok til de såvidt er møre.
- Legg fiskefiletene i kraften og damp til de er ferdige.
- Ta ut fisk og grønnsaker og hold disse varme.
- Visp inn smøret og jevne med litt maisenna om nødvendig.
- Smak til med sennep og salt og pepper. Pynt med flat persille.
Serveres med kokte poteter.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Forsiden akkurat nå