Dagens rett

Dampet eller stekt kveite med lime/kaperssaus

Denne nydelige måten å servere kveite på er en første juledag verdig

Denne nydelige måten å servere kveite på er en første juledag verdig

Forhåpentligvis har du sikret deg kveite til jul. Da skal du prøv denne oppskriften.
25 Desember 2023 - 00:00

Mens torsk er julefisken i sør, er det kveite som er julefisken i nord. Begge deler like godt, men kveite har ekstra festklang. Det er ikke til å komme fra, og den fortjener dessuten å følges av de beste råvarer. Uten at det behøver å bli mye jobb. Bare prøv denne oppskriften.  

Se våre andre oppskrifter med kveite

Dampet eller pannestekt kveite med lime- og kaperssaus

Dampet eller pannestekt kveite med lime- og kaperssaus

Fremgangsmåte

  1. Dampet kveitefilet:
    Fjern skinn og ben og skjær til fisken i litt store biter.
  2. Ha hvitvin, vann og krydder i en kjele.
  3. La det få koke opp sammen med fiskeavskjær. 
  4. La kraften få koke videre ca. 5 minutter.
  5. Sil den og damp fiskestykkene i kraften ca. 4-6 minutter avhengig av tykkelsen.
  6. Ta vare på fiskekraft til kaperssmøret.
  7. Pannestekt kveitefilet:
    Varm smør og olje 50/50 i en stekepanne.
  8. Stek kveitefiletstykkene et par minutter på hver side.
  9. Når du trykker på fisken, og den gir lett etter, er den riktig gjennomstekt. 
  10. Lime- og kaperssmør:
    Bruk et skalljern (zestjern) og skjær strimler av limeskallet.
  11. Press ut saften.
  12. Surr hakket løk i smør til den blir blank.
  13. Tilsett fiskekraft og kremfløte.
  14. Og la det få koke inn til sausekonsistens.
  15. Ha i limesaften og kapers.

Servering:
Lag sausespeil på varme tallerkener og legg fisken på. Pynt med skallstrimler og halve limeskiver. Serveres med nykokte ringeriks- eller mandelpoteter og friske lettkokte  grønnsaker.

Se hva annet godt du kan lage med kveite

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy
Ukens drink

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy

Den er selvsagt forbeholdt de voksne, men ikke bare de som lengter etter multekrem året rundt. For denne er en virkelig schläger .

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her