Men bevares, du kan også servere dine hjemmelagde kjøttkaker på denne måten. Det blir selvsagt aller best.
Selv den mest innbitte kjøttkakelsker må jo bli lei det vanlige tilbehøret av kokte poteter, brunsaus og ertestuing. I hvert fall er det en god mulighet til å teste responsen med denne oppskriften.
Liker du kjøttboller bedre, kan du lage noen av disse rettene
Skaff deg dagens rett som e-post
Kjøttkaker i balsamico
Fremgangsmåte
- Kok pastaen etter anvisning på pakken.
- Skjær soppen i båter. Stek dem i en stekepanne til de er nesten ferdigstekte.
- Ha på balsamico og tilsett kjøttkakene. La alt steke på svak varme, under lokk, til kjøttkakene er varme. Det tar maks 7-8 minutter.
- Bland sammen salat og pastaen. Ha på kjøttkakeblandingen. Smak til med salt og pepper.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 229.90 kr Basisutvalget88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
84 POENG
Slik lager du kjøttkaker
Fremgangsmåte
- Når du skal lage kjøttkaker er det enklest å bruke en foodprocessor.
- Ha alle ingrediensene (til og med krydder et) i bollen og kjør ca 10 - 20 sekunder, til farsen er jevn og fin.
- Men du kan selvsagt også lage farsen for hånd - rør da saltet godt inn i kjøttdeigen før du rører inn krydder og potetmel og sper med litt melk eller vann, litt av gangen.
- Form farsen til runde kaker ved hjelp av hånden og en skje som du dypper i kaldt vann.
- Stek kakene i middels varm panne i smør el margarin i ca. 5 minutter på hver side til de har fått en fin bruning.
- Ha kakene over i en gryte med kokende vann og en buljongterning og la dem trekke i ca. 10 minutter (til de er gjennomkokt), eller ha kakene rett i hjemmelaget brun saus.
Server med kokte poteter, tyttebær, ertestuing eller kålstuing.
Brun saus hører med til kjøttkakene
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
83 POENG