Dagens rett

Kjøttdeig- og makaroniform

Enkelt, men du verden så effektivt for familiefreden
Foto: (Matprat/Astrid Hals)

Enkelt, men du verden så effektivt for familiefreden

Gratinert kjøttdeig- og makaroniform er en oppskrift som holder det den lover.
23 April 2023 - 23:00

Tidlig i uka vil de fleste ha det enkelt. Men uten å måtte kompromisse med smaken. Og helst uten å måtte ty til ferdigløsninger. 

Er det hva du leter etter i dag, er denne oppskriften tingen. Den kan fint lages uten kjøttdeig - da blir den spiselig også for familiens vegetarianere. De som vil ha kjøtt, kan få pølser eller kjøttboller som tilbehør.

Kjøttdeig- og makaroniform

Kjøttdeig- og makaroniform

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 180 grader. Kok makaronien etter anvisning på pakken.
  2. Stek kjøttdeigen i margarin/olje på høy varme i en stekepanne.
  3. Stek i flere runder for å få brunet deigen skikkelig.
  4. Ha i revne gulrøtter og oregano det siste minuttet av den siste runden, tilsett resten av den brunede kjøttdeigen.
  5. Krydre med salt, pepper og chilipulver.
  6. Ha den kokte makaronien og kjøttdeigen i en ildfast form sammen med skivede tomater.
  7. Krydre og strø revet ost på toppen.
  8. Stekes i ovn på 180 grader i ca. 20 minutter til osten er gyllen.

Server med en god blandet salat og brød ved siden av.

Tips: Dersom du ønsker en litt mer fyldig form, kan du blande 3 egg med 3 dl melk, krydre med litt salt og pepper og helle over kjøttdeigblandingen før du strør over ost.

Flere retter med kjøttdeig

De beste oppskriftene med pasta

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her