Dagens rett

Laks med dillkrem

Varmrøkt laks med dillkrem er en fiskerett hele familien vil like

Varmrøkt laks med dillkrem er en fiskerett hele familien vil like

I dagens oppskrift kan du bruke varmrøkt laks eller fersk filet. Smaken blir ganske forskjellig, men godt blir det uansett.
31 Juli 2023 - 23:05

Bruker du varmrøkt laks eller ørret, kan fisken serveres kald eller lun alt etter hva du foretrekker. Bruker du fersk filet må fisken stekes først, men det tar ikke mange minuttene for både laks og ørret smaker best når den har en litt rå kjerne.

Og vil du ikke bruke oppdrettsfisk, smaker så vel sei som torsk veldig godt i dette selskapet. 

Varmrøkt laks eller ørret er utrolig godt og i senere tid har det blitt enkelt å få tak i. Blir det noe igjen egner den seg ypperlig til pålegg, gjerne med resten av dillkremen.

 

Laks med dillkrem

Laks med dillkrem

Fremgangsmåte

  1. Dillkrem: 
    Bland crème fraîche med dill og sitronskall. Rør i salt og pepper.
  2. Sett kremen kaldt slik at det får trekke en stund. 
  3. Fisk: 
    Fersk laks saltes og pepres før den stekes.
  4. Stek i smør på høy varme, ca. 1-2 minutter på hver side. La fisken stekes ferdig på ettervarmen, dermed sikrer du at den ikke blir tørr.
  5. Varmrøkt fisk serveres romtemperert. Du kan også lunke litt på den i pannen om du ønsker. 
  6. Grønnsakene: 
    Snitt purre og hvitløk tynt, og skjær agurken i biter.
  7. Varm smør i en stekepanne og stek purre og hvitløk lett.
  8. Ha i agurk, ruccola, spinat og revet sitronskall. Varm til spinaten faller sammen.
  9. Krydre med salt og pepper og smak til.
  10. Server grønnsakene til laksen sammen med den friske dillkremen.

Tips: Blir det noe i gjen, smaker både dillkrem og varmrøkt fisk fantastisk på brødskiven.

Her finner du veldig mange oppskrifter med laks

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En helaften med spansk eleganse på Bon Lio
Matkurs og vinkurs
Winemakers dinner 11. mars i Oslo

En helaften med spansk eleganse på Bon Lio

Den 11. mars kan du bli med på en uforglemmelig kveld der fem eksepsjonelle viner fra Priorat matches med en utsøkt 5-retters meny fra Bon Lio.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her