Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.
Le Clos du Caillous «ekte» Châteaunef-du-Pape, Clos du Caillou Chateauneuf-du-Pape 2011 (7216) , utfordres av de rimeligere utgavene. Men uansett hvilken vin du velger, får du ypperlig valuta for pengene.
Clos du Caillou Nature Côtes-du-Rhône 2012 (7220) er min favoritt, all den tid den kombinerer en svært så lekker frukt med mye stoff, god friskhet og balansert sødme. Den er et resultat av produsentens satsing på stadig mer naturlig jordbruk.
Naturlig eksperiment
De siste seks årene dyrkes vinmarkene biodynamisk. Gjennom denne vinen ønsker de å teste ut hvor langt de kan gå i naturlig retning. Det er ikke brukt svovel under framstillingen, men noe er tilsatt ved flasketapping.
At vinen har klare châteauneufkvaliteter, skyldes rullesteinjordsmonnet samt en dominerende andel grenache (65 prosent) og resten mourvèdre som bidrar med mer kjøttfylde i frukten.
Minichâteauneuf
Årgangen 2012 ga dessuten veldig gode vilkår for både frukt, syre og tanniner. Denne vinen er bare produsert i et antall av drøyt 6000 flasker.
Clos du Caillou Côtes du Rhône Le Bouquet des Garrigues 2011 (7213) er imidlertid den som aller mest fortjener betegnelsen minichâteauneuf siden den er varm og rik med tydelig krydderpreg og har veldig god konsentrasjon.
Varmt år
Så var også 2011 et ekstra solfylt år. Druene kommer fra to parseller med overveiende gammelt plantemateriale og med et utbytte på 28 hl/ha hvilket forklarer konsentrasjonen i vinen. Den har i alt fem av de 13 lovlige druene for AOC Châteaunef-du-Pape.
Grenache for eleganse
Le Caillou Côtes-du-Rhone 2012 (7217) er også imponerende vinvaluta. Og så å si bare laget av druen grenache som bidrar med størst eleganse av appellasjonens druer. Den henter sine druer fra en enkeltvinmark Le Caillou, med mer enn 60 år gamle planter.