Guy Brillet ble født i 1656. Hans ambulerende destillasjonsvirksomhet kastet såpass av seg at familien etter hvert skaffet seg vinmarker både i Petite Champagne og Grande Champagne, og etter hvert bygget han familiegodset Bois d'Angeac Premier Cru de Cognac. I 1850 slo sjette generasjon med Vivien Brillet i spissen, seg ned på eiendommen Les Aireaux i Graves med elven Charente som nærmeste nabo. Her på grensen mellom Petite Champagne og Grande Champagne plantet hun nye vinstokker etter hvert som eiendommen ble utvidet, destilleri ble bygget, og Brillet-familien ordnet seg også med skikkelige kjellere der cognacen kunne modnes i fred og ro.
I årene mellom de to verdenskrigene var åttende og niende generasjon, Raymond og Jean, blant de første som blandet cognac med druemost for så å selge drikken under navnet Pineau des Charentes. Fram til 1920 ble store deler av restproduksjonen solgt til de store handelshusene.
Noe ble likevel igjen i egne kjellere. Brillet-familien har i alle år benyttet relativt små destillasjonsapparater med kapasitet på rundt 15 hektoliter, noe som setter sitt eget preg på destillatet. Deretter har eaux-de-vie beregnet for egen kjeller fått ligge inntil 50 år på eikefat.
Brillet V.S.O.P. Reserve Grand Cru (46027) har godgjort seg på eikefat i seks år. Ugni blanc-druene kommer fra Petite Champagne, og det meste er fra Brillets egne vinmarker. Til tross for sin lave alder har VSOP Réserve en elegant floral duft med innslag av tørket frukt og vanilje. Smaken er også elegant og lite skarp til å være en så ung cognac.
Brillet Très Vieille Réserve X.O. (32021) er «født og oppvokst» i Grande Champagne. Destillatene har fått lov til å modnes i 20 år på eikefat fra Limousin, noe som har gitt en duft av tørket frukt, eik, druer og tobakk. Smaken er noe mer aggressiv og intens med lang ettersmak. Eller for å si det med Apéritifs smakspanel: «...Litt rustikk, kjøttaktig duft, fat, karamell, krydder, frukt og appelsinskall... Smaken er [mer] delikat med fine, friske sitrustoner, nyansert, sitter lenge.»
Brillet Très Rare Centenaire er en 100 år gammel Grande Champagne Single Cru og Single Barrel. Vinen ble destillert i 1900 før eau-de-vie'en ble lagt på eikefat fra Limousin. Etter 65 år på fat ble cognacen lagt på glassballonger. I 1999 ble det tappet 300 flasker til årtusenskiftet. Dette er en trepreget (men slett ikke udrikkelig) kuriositet basert på folle blanche som inneholder alt en cognacelsker kan tenke seg.
Som de andre cognacprodusentene går også Brillet litt utenfor de opptråkkete stiene. Perle de Brillet Cocktail er en lett pærelikør med en drikkestyrke på 19 volumprosent. Denne apèritifen har en spennende pæresmak, og drikken kan varieres etter ønske; avkjølt, romtemperert, i cocktails eller i longdrinks. Selv om Brillet følger trenden og med gråt i hjertet medgir at det under tvil er mulig å nyte cognac med cola eller sitronbrus, er det likevel cognacelskeren han tenker på når han går rundt i sitt eget Paradis og studerer glassballonger med innhold som ble destillert for mer enn 100 år siden.