Bra start for Norge

Servitør Dina Bekkedal og kokk Oddbjørn Kalsheim Balke har fått en bra start i EuroSkills.
Redaksjonen
20 September 2008 - 12:49

Yrkesfagenes status er dalende. Derfor er det satt i gang flere tiltak, og ett av dem er flere konkurranser. Nå er det første gang et europamesterskap i yrkesfag arrangeres.
 
Over 400
Det er over 400 deltakere fra 29 land somkonkurrerer innen sine respektive fag i Euroskills i Rotterdam. Norge stiller med 11 utøvere mellom 19 og 23 år og konkurrerer innen 8 av 47 mulige grener.
 
Vertslandet Nederland stiller med 61 deltakere i EuroSkills, Tyrkia med 52, Finland og Tsjekkia 30, og Sverige 22.
 
Ikke stort
- Det norske landslaget er ikke så stort, men deltakerne er til gjengjeld kvalitetsbevisste og dyktige, sier Tor Wessel, lagleder for de norske utøverne.
 
- De går på høygir nå. Min jobb er å gire dem ned, få dem til å fokusere på øyeblikket i stedet for å dvele ved oppturer og nederlag, eller tenke for langt fremover. Det er et voldsomt kjør. Mange oppgaver skal gjennomføres i løpet av kort tid, og alle teller, sier han.
 
Bra vinsmaking
Servitør Dina Bekkedal (21) har gjort det bra på vinsmaking. Hun fikk åtte riktige av ti mulige. Hun har også tranchert og flambert ananas og servert fingermat tilberedt av kokk Oddbjørn Kalsheim Balke (20).
 
Den norske hoveddommeren for kokkene, Svein Magnus Gjønvik, fortelle at råvarene er gode og det kreative rommet stort for kokkene.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her