Bordeaux-vinner på billigsalg

Nå bør du kjenne din besøkelsestid og sikre deg noen eksemplarer av en av vinnerne i Apéritifs store test av rødviner fra Bordeaux. Den norske importøren har nemlig, og det med øyeblikkelig virkning, satt ned utsalgsprisen på polet. Og avslaget er ikke så
28 Mai 2003 - 14:50

Vinen det dreier seg om er vel å regne som Norges mest stabile kjøp av rød Bordeaux. Ch. Batailley 2007 (3761) har nemlig hatt fast plass i polets basisliste i en årrekke. Batailley tilhører 5. Cru Classé i Bordeaux' klassifiseringssystem fra 1855. Pris og kvalitet står i dagens marked for bordeauxvinenes del som regel ikke i sammenheng, der produsentene de siste år har forlangt stadig mer for sine edle dråper.

For Batailley derimot er tilfellet faktisk det stikk motsatte. Produsenten setter mer fokus på å holde prisene lave for derved å søke å opprettholde en kontinuitet i sine viktige markeder. Den konsekvent relativt lave prisen medvirker (dessverre) også til at mange antar at vinen ikke kan konkurrere med de "store gutta" i Bordeaux. Noe vår store test altså klart motbeviser. Château Batailley fikk nemlig full pott for sin 1999-årgang, hvilket er den som for tiden er i salg (og på salg) i Norge. Nå er altså prisen redusert med hele 50 kroner, fra 347,30 til 297,80.

Dette er hva vi skrev om vinen i forbindelse med testen:

Ch. Batailley 1999
Pauillac
Frankrike - Bordeaux - Pauillac
3761 Vectura - kr 347,30 (75cl)
Basisutvalg
Saga Trading
Farge og duft: Dyp mørk rød. Kompleks duft av søtlige skogsbær. Sjokolade, lakris/anis, tobakk, høstløv, fatkrydder og animalskhet.
Smak: Svært rikt men likevel friskt og fruktig anslag, usedvanlig elegant, meget god syre og massiv tanninstruktur, sitter svært lenge med animalske toner samt krydder i finishen.
Mat: Vilt.
Vurdering: Bør legges til side i hvert fall ett år. Holder fint i minst 10 år. Meget godt kjøp.
Laget av: 2/3 cabernet sauvignon, 1/3 merlot.
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Lagret på eikefat fra limousin. (hvor lenge er ikke oppgitt)

Apéritif Pollisten er oppdatert med den nye prisen, og du kan derfor bestille vinen direkte ved å klikke på vinnavnet. Lykke til!

Her kan du bestille vinen:

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her