Bordeaux-vinner på billigsalg

Nå bør du kjenne din besøkelsestid og sikre deg noen eksemplarer av en av vinnerne i Apéritifs store test av rødviner fra Bordeaux. Den norske importøren har nemlig, og det med øyeblikkelig virkning, satt ned utsalgsprisen på polet. Og avslaget er ikke så
28 Mai 2003 - 14:50

Vinen det dreier seg om er vel å regne som Norges mest stabile kjøp av rød Bordeaux. Ch. Batailley 2007 (3761) har nemlig hatt fast plass i polets basisliste i en årrekke. Batailley tilhører 5. Cru Classé i Bordeaux' klassifiseringssystem fra 1855. Pris og kvalitet står i dagens marked for bordeauxvinenes del som regel ikke i sammenheng, der produsentene de siste år har forlangt stadig mer for sine edle dråper.

For Batailley derimot er tilfellet faktisk det stikk motsatte. Produsenten setter mer fokus på å holde prisene lave for derved å søke å opprettholde en kontinuitet i sine viktige markeder. Den konsekvent relativt lave prisen medvirker (dessverre) også til at mange antar at vinen ikke kan konkurrere med de "store gutta" i Bordeaux. Noe vår store test altså klart motbeviser. Château Batailley fikk nemlig full pott for sin 1999-årgang, hvilket er den som for tiden er i salg (og på salg) i Norge. Nå er altså prisen redusert med hele 50 kroner, fra 347,30 til 297,80.

Dette er hva vi skrev om vinen i forbindelse med testen:

Ch. Batailley 1999
Pauillac
Frankrike - Bordeaux - Pauillac
3761 Vectura - kr 347,30 (75cl)
Basisutvalg
Saga Trading
Farge og duft: Dyp mørk rød. Kompleks duft av søtlige skogsbær. Sjokolade, lakris/anis, tobakk, høstløv, fatkrydder og animalskhet.
Smak: Svært rikt men likevel friskt og fruktig anslag, usedvanlig elegant, meget god syre og massiv tanninstruktur, sitter svært lenge med animalske toner samt krydder i finishen.
Mat: Vilt.
Vurdering: Bør legges til side i hvert fall ett år. Holder fint i minst 10 år. Meget godt kjøp.
Laget av: 2/3 cabernet sauvignon, 1/3 merlot.
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Lagret på eikefat fra limousin. (hvor lenge er ikke oppgitt)

Apéritif Pollisten er oppdatert med den nye prisen, og du kan derfor bestille vinen direkte ved å klikke på vinnavnet. Lykke til!

Her kan du bestille vinen:

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En slik fiskerett vil alle ha
Dagens rett
Torskegryte med sitron og pinjekjerner

En slik fiskerett vil alle ha

Torsk, skrei eller annen hvit fisk som smaker av Italia er en løsning på hverdagsmiddagen som garantert faller i smak. Her er den kjappe oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her