Bordeaux-vinner på billigsalg

Nå bør du kjenne din besøkelsestid og sikre deg noen eksemplarer av en av vinnerne i Apéritifs store test av rødviner fra Bordeaux. Den norske importøren har nemlig, og det med øyeblikkelig virkning, satt ned utsalgsprisen på polet. Og avslaget er ikke så
28 Mai 2003 - 13:50

Vinen det dreier seg om er vel å regne som Norges mest stabile kjøp av rød Bordeaux. Ch. Batailley 2007 (3761) har nemlig hatt fast plass i polets basisliste i en årrekke. Batailley tilhører 5. Cru Classé i Bordeaux' klassifiseringssystem fra 1855. Pris og kvalitet står i dagens marked for bordeauxvinenes del som regel ikke i sammenheng, der produsentene de siste år har forlangt stadig mer for sine edle dråper.

For Batailley derimot er tilfellet faktisk det stikk motsatte. Produsenten setter mer fokus på å holde prisene lave for derved å søke å opprettholde en kontinuitet i sine viktige markeder. Den konsekvent relativt lave prisen medvirker (dessverre) også til at mange antar at vinen ikke kan konkurrere med de "store gutta" i Bordeaux. Noe vår store test altså klart motbeviser. Château Batailley fikk nemlig full pott for sin 1999-årgang, hvilket er den som for tiden er i salg (og på salg) i Norge. Nå er altså prisen redusert med hele 50 kroner, fra 347,30 til 297,80.

Dette er hva vi skrev om vinen i forbindelse med testen:

Ch. Batailley 1999
Pauillac
Frankrike - Bordeaux - Pauillac
3761 Vectura - kr 347,30 (75cl)
Basisutvalg
Saga Trading
Farge og duft: Dyp mørk rød. Kompleks duft av søtlige skogsbær. Sjokolade, lakris/anis, tobakk, høstløv, fatkrydder og animalskhet.
Smak: Svært rikt men likevel friskt og fruktig anslag, usedvanlig elegant, meget god syre og massiv tanninstruktur, sitter svært lenge med animalske toner samt krydder i finishen.
Mat: Vilt.
Vurdering: Bør legges til side i hvert fall ett år. Holder fint i minst 10 år. Meget godt kjøp.
Laget av: 2/3 cabernet sauvignon, 1/3 merlot.
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Lagret på eikefat fra limousin. (hvor lenge er ikke oppgitt)

Apéritif Pollisten er oppdatert med den nye prisen, og du kan derfor bestille vinen direkte ved å klikke på vinnavnet. Lykke til!

Her kan du bestille vinen:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Forsiden akkurat nå - 4

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her